Študija Audi TT Sportback concept

Saloni

Hiter športni avtomobil s štirimi sedeži in petimi vrati. Audi na pariškem avtomobilskem salonu pred­stavlja model TT Sportback concept. Zunanjost konceptne študije oblikovno izhaja iz klasičnega TT, na podlagi katerega je nastala nova, podaljšana silhueta. Za pogon skrbi visokozmogljivi motor 2.0 TFSI z močjo 294 kW (400 KM). Audi TT Sportback concept navdušuje z močjo 294 kW (400 KM), […]

Hiter športni avtomobil s štirimi sedeži in petimi vrati. Audi na pariškem avtomobilskem salonu pred­stavlja model TT Sportback concept. Zunanjost konceptne študije oblikovno izhaja iz klasičnega TT, na podlagi katerega je nastala nova, podaljšana silhueta. Za pogon skrbi visokozmogljivi motor 2.0 TFSI z močjo 294 kW (400 KM).

Audi TT Sportback concept navdušuje z močjo 294 kW (400 KM), ki se preko 7-stopenjskega menjalnika S tronic prenaša na stalni štirikolesni pogon quattro. Za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje 3,9 sekunde. Dovršeno podvozje in nizko težišče zagotavljata dinamične krmilne lastnosti. V karoserijo so vgrajene številne lahke komponente iz aluminija. V vsakem žarometu dopolnjuje dolge LED-luči po en laserski reflektor – ta Audijeva inovacija pri vožnji v temi za voznika pomeni velik doprinos k varnosti.

tt-koncpet

V elegantno urejeni notranjosti konceptne študije kraljuje Audijev virtualni prikazoval­nik – 12,3-palčni zaslon nadomešča klasične instrumente in zaslon MMI. Novi prikazo­valnik se lahko pohvali z vrhunsko kakovostjo grafik, vozniku pa omogoča izbiro med različnimi nivoji prikazov. Vrtljivo-pritisni regulator na terminalu MMI ima vdelano površino na dotik (touchpad), ki se uporablja za vnos znakov in večprstnih ukazov, kot pri pametnih telefonih. Upravljalni elementi za klimatsko napravo so integrirani v prezračevalne šobe.

Audi je z modelom TT ustvaril eno od ikon avtomobilskega oblikovanja zadnjih 20 let,” je povedal prof. dr. Ulrich Hackenberg, Audijev šef tehničnega razvoja.V letih, ki so sledila, smo zasnovali naša dva športno-elegantna petvratnika, Audi A5 Sport­back* in Audi A7 Sportback*. Naša študija Audi TT Sportback concept zdaj pred­stav­lja združitev obeh konceptov in dobili smo novega člana morebitne družine TT.