Študija Audi prologue

Zanimivosti

Audi vstopa v novo oblikovalsko obdobje, na avtomobilskem salonu Los Angeles Auto Show je vodja oblikovanja Marc Lichte javnosti predstavil študijo Audi prologue. S tem velikim coupéjem je Lichte začrtal novo oblikovalsko usmeritev znamke Audi. Marc Lichte sam opisuje značaj študije takole: “Audi je sinonim za športnost, lahko gradnjo in stalni štirikolesni pogon quattro. Pri študiji Audi prologue […]

Audi vstopa v novo oblikovalsko obdobje, na avtomobilskem salonu Los Angeles Auto Show je vodja oblikovanja Marc Lichte javnosti predstavil študijo Audi prologue. S tem velikim coupéjem je Lichte začrtal novo oblikovalsko usmeritev znamke Audi.

Marc Lichte sam opisuje značaj študije takole: “Audi je sinonim za športnost, lahko gradnjo in stalni štirikolesni pogon quattro. Pri študiji Audi prologue je vse to znanje podano v novi obliki – na cesto smo postavili najbolj športen avtomobil v luksuznem segmentu. Naša ekipa je ubrala nove poti tako pri razvoju zunanjega dizajna kot tudi notranjosti.”

audi-prolog-spredaj

Audijev dizajn postaja čedalje močnejši izraz napredne tehnike. Dvovratni coupé je zasnovan tekoče elegantno in obenem športno čvrsto; njegove oblike in linije so nezamenljive in prinašajo veliko novih idej. V svetli notranjosti se arhitektura zliva s konceptom prikazov in upravljalnih elementov v neko novo celoto. Vsa čelna stran instrumentne plošče je velik zaslon na dotik, deloma upravljanje poteka preko novega OLED-zaslona iz organskih svetlečih diod.

Tehniko konceptnega vozila zaznamujejo moč, udobje in učinkovitost. Motor 4.0 TFSI razvije moč 445 kW (605 KM) in navor 750 Nm, Audi prologue z njim od 0 do 100 km/h pospeši v 3,7 sekunde. Z dinamičnim štirikolesnim krmiljenjem, pri katerem se tudi zadnji kolesi lahko obrneta za do pet stopinj, je ta veliki coupé izjemno vodljiv in stabilen pri vožnji.

Skladna proporcionalna razmerja

Z dolžino 5,10 metra, medosno razdaljo 2,94 metra, širino 1,95 metra in višino 1,39 metra je Audi prologue nekoliko krajši in nižji od današnjega serijskega A8. Na njegovem nizkem sprednjem delu prevladuje mreža hladilnika z enodelnim okvirom in štirimi Audijevimi krogi, ki je integrirana v arhitekturo vozila. Mreža hladilnika je bistveno širša in umeščena nižje kot pri današnjih serijskih modelih. Njena izrazito vodoravna zasnova ustvarja podobo energične dinamičnosti. Reže med prečkami so prekrite s fino satasto strukturo, prečke pa se na obeh koncih razcepijo na dvoje.

Žarometa, ki sta široke, klinaste oblike s konicama segata nad okvir mreže hladil­nika. Za žaromete je uporabljena visokoločljivostna matrična laserska tehnologija: Audijeva inovacija, ki utira nove poti na področju oblikovanja žarometov in omogoča realizacijo povsem novih funkcij. Pupilo žarometa tvori projekcijska leča z laserskim svetlobnim virom, ki ustvarja matriko, ki z veliko ločljivostjo osvetljuje celotno cesto. Pod tem elementom lebdi pet plastičnih leč, ki jih napaja snop steklenih vlaken; te leče so vdelane v lahko členasto strukturo in še dodatno razširjajo snop dolgih luči. Z novo lasersko tehnologijo so oblikovalci luči uspeli ustvariti izjemno lahko, kompakt­no in elegantno obliko, ki spominja na oko.

Vidna genska zasnova Audija quattro

Nova je tudi tridimenzionalna oblika odprtin za zajem zraka pod žarometi, odprtini sta zelo markantni in sta v notranjosti pokriti z mrežo s satastim vzorcem. Dinamični spodnji podaljšek (blade), ki je z režo jasno ločen od odbijača, vzbuja asociacije na dirkalne avtomobile. Na njem sta dva dodatna, bleščeče črna usmernika zraka, ki na cesti ustvarjata vtis zmogljivosti in širine.

Tekoča silhueta stranskega dela poudarja progresivni značaj Audija prologue. Uravnoteženi proporci v enaki meri poudarjajo sprednje in zadnje kolo – kar nedvomno nakazuje na to, da je za gensko osnovo služil Audi quattro. Velika 22-palčna kolesa so v varnem zavetju močno razširjenih kolotekov. Pnevmatike imajo dimenzijo 285/30. Deset krakov v obliki zasukane črke Y deluje precizno, tridimenzionalno in obenem mogočno.

Zadek vleče naprej ves avto

Tudi zadek Audija prologue odstopa od klasične zasnove. Nagnjen je v smeri vožnje ter s strani in od zadaj spominja na razkošno jahto, to dinamičnost poudarja tudi srpasta reža med stranico in odbijačem. Rob pokrova prtljažnika, ki je realiziran kot diskreten usmernik zraka, povzema linijo, ki prihaja s stranskega dela. Med C-stebričkoma je zadnje steklo konkavno vbočeno, to omogoča sklenjeno zasnovo potniškega prostora in udobno zlaganje stvari v vozilo skozi ločen pokrov prtljažnika. Na ta način Audi prologue združuje pozitivne lastnosti limuzine in estetske prednosti coupéja.

Pri neklasičnem dizajnu zadnjih LED-luči s 3D-steklom so v zadnji luči združene vse prednosti nove oblikovne zasnove. N nova, dolga zadnja luč je speljana po celotni širini vozila. Osvetljuje okvir tridimenzionalno vtisnjenega trupa. Zdi se, da tanke linije v 3D-steklu lebdijo sredi luči. Zavorne luči so integrirane globoko v notranjosti. Ob zaviranju je dodatno osvetljeno tudi dno tridimenzionalno vtisnjenega trupa, zaradi česar se zdi, da svetloba prihaja naproti opazovalcu. Tovrstna večnivojska oblikovna zasnova in preklapljanje med 2D- in 3D-funkcijami luči omogočata, da zadnje luči doživljamo v povsem novi dinamiki.

Pod odbijačem je difuzor iz bleščeče črnega aluminija; tako kot podaljšek pod sprednjim odbijačem tudi ta deluje kot samostojen, ločen element, ki se razteza čez celotno širino vozila. V difuzor sta integrirani dve trapezasti odprtini, ki sta v oblikov­nem sozvočju z zadnjimi lučmi in v katerih so skrite izpušne cevi.

audi-prolog-zadaj

Luksuzna in inovativna notranjost in koncept upravljanja

Prostorna notranjost Audija prologue deluje kot razkošen salon. Zgleduje se po vozilih tipa GT ter omogoča zelo športne vožnje kot tudi sproščena potovanja. Instrumentni vmesnik se vizualno prilagodi trenutnemu načinu vožnje. Notranjost simbolno označuje začetek novega obdobja pri Audiju, kjer se arhitektura zliva v celoto s konceptom upravljanja. Površine za prikaze in upravljalne elemente so na inovativen način integrirane v instrumentno ploščo in konzolo sredinskega tunela, multimedijski sistem pa vzpostavlja dialog med voznikom in sovoznikom.

Štirisedežni coupé že ob vstopu potnike sprejme z diskretno vljudnostjo. “Butler”, inovativna inteligentna programska oprema, jih identificira na osnovi njihovih pametnih telefonov ter sedeže in klimatsko napravo nastavi glede na njihove preference. Tudi pri izbiri glasbe in načrtovanju poti sistem postreže s predlogi, ki se ravnajo po običajnih željah lastnika. Sistem Easy Slot, ki je nadgradnja opcije Audi phone box, je skrit pod pokrovom v sredinski konzoli. Poseben mehanizem pametne telefone potnikov poveže z avtomobilskim multimedijskim sistemom in jih začne polniti.

Velikodušna širina notranjosti

Za prijetno vzdušje v notranjosti poskrbijo športno napete linije in vitki geometrijski elementi. S strogo vodoravno zasnovo, ki na nobenem mestu ni prekinjena, se instrumentna plošča zdi lahka in elegantna, hkrati pa poudarja izjemno širino notranjosti. V dveh nivojih se spušča proti notranjosti. Zgornji nivo se kot streha pne nad Audijevim virtualnim prikazovalnikom prihodnosti (Audi virtual cockpit future), to je nadgradnja današnjega Audijevega virtualnega prikazovalnika in nad pasom prezračevalnih šob. Ta nivo je del velikega loka, ki zaobjema voznika in sovoznika.

Drugi takšen lok povezuje sprednji in zadnji del notranjosti in se ga vidi že od zunaj. Za sredinsko konzolo se zdi, kot bi lebdela, enako kot sprednja sedeža, katerih vodila so vgrajena ob sredinskem tunelu in ob pragovih. Vzglavnika obeh individualnih zadnjih sedežev sta v mirujočem stanju pogreznjena; avtomatsko se dvigneta, ko potnik vstopi v vozilo in se aktivira funkcija Easy Entry.

Ob vklopu avdiosistema se iz zadnje police dvigne nov usmernik zvoka, ki poskrbi, da je zvok v vozilu optimalen in na prestižni ravni, ki pritiče znamki Audi.

Audi virtual cockpit future prikazuje grafike na treh nivojih

Audijev virtualni prikazovalnik prihodnosti razkriva, kakšna bo prihodnost digitalne armaturne plošče visokoločljivostni, zasloni in tri zrcala ustvarjajo virtualni oder na treh nivojih, tako nastane osupljiva slika z učinkom globine. V navigacijskem režimu prikaza so na prvem nivoju prikazane najpomembnejše informacije o vožnji; drugi in tretji nivo ustvarjata globinski učinek instrumentov. Ker so prikazi razdeljeni na tri nivoje, so informacije za voznika bolje strukturirane, zato jih tudi lažje spremlja. V Audijevem virtualnem prikazovalniku prihodnosti se glede na način vožnje spreminjajo vsebine in barve, pri športnem načinu prestavljanja režim prikaza preide na športne­ga, v katerem so z večjim poudarkom prikazane ključne informacije, kot so denimo število vrtljajev, temperature, polnilni tlak.

Notranjost Audija prologue z vsemi detajli priča o ekskluzivnosti vozila. Precizno izdelana zaslonka z luknjicami prekriva pas prezračevalnih šob. Če voznik klimati­ziranje nastavi na višjo stopnjo, se zaslonka pomakne navzdol.