Stopničke za odličen uvod v sezono 2017 za Grego Premrla

Aktualno, Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport, Top

Grega Premrl in Vili Ošlaj sta z odliko opravila s prvo preizkušnjo državnega prvenstva Slovenije v reliju za sezono 2017. Vipavska dolina je …

Foto: Davorin Pavlenič, Uroš Modlic in Luka Gregorič

Grega Premrl in Vili Ošlaj sta z odliko opravila s prvo preizkušnjo državnega prvenstva Slovenije v reliju za sezono 2017. Vipavska dolina je ponovno postregla z odličnim relijem, ki so ga takšnega naredile atraktivne vožnje posadk, številni preobrati in izjemno vzdušje, ki so ga pričarali gledalci ob progi.

»Velikokrat si rečemo ‘slab začetek, dober konec’. Za letošnji Rally Vipavska dolina je uporaba tega stavka povsem na mestu,« je na cilju relija vidno zadovoljen dejal Premrl.

Tretje mesto v generalni razvrstitvi relija in drugo v diviziji 2 sta namreč zadovoljila apetite ekipe Unikatoy Racing in upravičila optimizem pred pričetkom vipavskega relija. Grega in Vili sta po začetni težavi na superspecialu Ajdovščina, kjer sta se zavrtela in izgubila nekaj dragocenih sekund, ohranila hladno glavo in skozi celoten reli prikazovala konstantne čase.

Vip-0253

Na drugi izmed (obujenih legendarnih) hitrostnih preizkušenj Predmeja sta postavila celo najboljši čas izmed vseh posadk. Tekom relija sta se zavihtela med vodilno trojico in do konca bila napet boj desetink s posadkama Bratina-Vovk in Zanon-Piceno.

Vipavska 2017-2

»Že dolgo časa nisem tako užival do samega zadnjega metra relija. Za drugo mesto smo se namreč udarile tri posadke. Pred zadnjo hitrostno preizkušnjo nas je ločilo le šest desetink sekunde. S končnim rezultatom sem zelo zadovoljen. Tudi na naslednjih relijih si zelo želim takšnih borb do zadnjega metra, saj to našemu športu daje poseben pečat. Zahvaliti se moram Viliju, ki je odlično opravil svoje delo in ostalim članom ekipe, ki so poskrbeli, da je dirkalnik optimalno deloval. Za podporo iskrena hvala tudi vsem pokroviteljem in nenazadnje tudi organizatorju relija Vipavska dolina, ki je vnovič pripravil odličen reli z izjemnim vzdušjem,« je še dodal Premrl, ki bo letos skozi celotno sezono sodeloval s sovoznikom Vilijem Ošlajem.

Vipavska 2017-9

Tudi Ošlaj je povzel dogajanje na reliju: »Z Grego sva si rekla, da napaka na superspecialu ne sme igrati posebne vloge. Želela sva nadaljevati na polno. To nama je uspelo in tekom relija sva samo še stopnjevala tempo ter čase. Slednji so bili zelo solidni. Na zadnji HP je bilo zelo razburljivo. Peljala sva na polno, a Borut Bratina je bil pač hitrejši. Vesel sem, da sva uspela premagati Bernda Zanona, in da kljub pritisku nisva popuščala ter delala velikih napak. Psihološki test sva odlično opravila in to je dobra popotnica za naprej. Pritiska se nisva ustrašila, pač pa sva se z njim primerno spopadla. Všeč mi je, da ni prav nobenih težav pri komunikaciji med mano in Grego. To so pokazali tudi dobri časi. Zelo se veselim naslednjih dirk, ker vidim, da gre najino delo v pravo smer.«

Vipavska 20171

Kot se za izkušenega in preudarnega sovoznika spodobi, se je Vili Ošlaj na hitro ozrl še proti prihajajočemu reliju, ki bo prihodnji mesec potekal v Velenju: »Mislim, da imamo pred relijem Velenje dobre možnosti, da naredimo še en dober test in gremo tudi tam ‘na polno’. S prihodom lanskega državnega prvaka Aleksa Humarja se bo konkurenca v razredu še zaostrila, kar bo še dodatna spodbuda za naju.«

Vip-3397

Naslednja preizkušnja za ekipo Unikatoy Racing, oz. posadko Grega Premrl-Vili Ošlaj bo Rally Velenje, ki bo potekal 26. i​n 27. maja.