Štirje specializirani sejmi v Celju ta teden

Aktualno

Na celjskem sejmišču bodo od 12. do 15. aprila potekali štirje bienalni specializirani sejmi avto-moto-prevozniške industrije. Gre za vsebinsko povezane dogodke, ki tvorijo sejemski dogodek z dolgoletno tradicijo in bogato…

Na celjskem sejmišču bodo od 12. do 15. aprila potekali štirje bienalni specializirani sejmi avto-moto-prevozniške industrije.
 

03959736-835B-11E1-A168-4FAE65B94067Gre za vsebinsko povezane dogodke, ki tvorijo sejemski dogodek z dolgoletno tradicijo in bogato ponudbo. Na sejmih Avto in vzdrževanje, Moto boom, Logotrans in Gospodarska vozila si bo mogoče ogledati ponudbo več kot 130 direktnih razstavljavcev iz Slovenije in tujine (zastopanih bo 15 držav), ki bodo predstavili preko 300 najboljših blagovnih znamk. Razstavljavci napovedujejo številne novosti in ugodnosti za obiskovalce, posebej atraktiven pa bo tudi spremljajoči program sejmov, ki bo adrenalinsko in poučno obarvan.

Na sejmu GOSPODARSKA VOZILA si bo tako mogoče ogledati ponudbo vseh največjih ponudnikov težkih gospodarskih vozil, saj bodo prisotne blagovne znamke DAF, IVECO,MAN, MERCEDES BENZ, RENAULT TRUCKS, SCANIA in VOLVO. Največja doslej bo tudi ponudba dostavnih vozil. Ogledati pa si bo mogoče še ponudbo priklopnikov in polpriklopnikov za tovorna vozila, avtobusov, dvigal, viličarjev, nadgradenj, rezervnih delov in dodatne opreme, obetajo se tudi testne vožnje. Zastopniki le teh bodo novosti v svoji ponudbi po vzoru svetovnih razstav predstavili tudi na posebnih novinarskih konferencah.

Najnovejša in najbolj varčna oprema – Ugodnosti in atrakcije za obiskovalce

Na štirih sejmih si bo mogoče ogledati tudi največjo ponudbo novih avtomobil v zadnjih letih. Predstavljeni bodo novi motocikli, skuterji in štirikolesniki, obeta se bogata ponudba vse potrebne opreme, ki jo za varno vožnjo potrebujejo motoristi. Predstavili se bodo še ponudniki opreme in orodij za avtomehanične, vulkanizerske in kleparske delavnice in industrijo, na ogled bodo vrhunska olja in maziva, oprema za ugodnejši in varnejši transport (klimatske naprave, hladilniki, sistemi za vzvratno vožnjo, regulatorji hitrosti, avtoalarmi itd.). Prisotni bodo ponudniki prevozniških storitev – tudi specialnih, kot so prevozne storitve s silosi -, ponudniki telematike, sledenja voznega parka ter borze tovora in tovornih vozil.

Razstavljavci sicer napovedujejo številne novosti, posebne sejemske ugodnosti, pa tudi neposredne prikaze in testne vožnje za obiskovalce. Ti si bodo lahko od blizu na razstavnem prostoru podjetja Fuchs Maziva LSL med drugim ogledali tudi motocikla našega motokrosista Saša Kraglja in najboljšega domačega voznika vzdržljivostnega relija Dakar Mirana Stanovnika. Slednji bo sejmišče tudi obiskal in med drugim izžrebal srečne nagrajence nagradne igre podjetja Henkel Slovenija. Pnevmatik center Skiro pa bo na svojem razstavnem prostoru med drugim razstavil tudi štirikolesnik aktualnega državnega prvaka v slovenskem kros country prvenstvu SXC Mihe Špindlerja, motorne sani udeleženca X games Aleša Rozmana ter motor in štirikolesnik enduro prvaka Marka Jagra.

Na ogled pa ne bodo le najnovejše, varčne tehnologije in izdelki avto-moto-prevozniške industrije, temveč se bodo ljubitelji »koles« lahko sprehodili tudi med ameriškimi avtomobili in motorji iz 50. let. Na 3. Custom show-u, ki bo del sejma MOTO BOOM, pa bodo na ogled tudi predelani motocikli, med katerimi bo ponovno večina takšnih, ki jih bo v Sloveniji mogoče videti prvič. Svoje predelave motorjev bo predstavilo sedem delavnic iz Slovenije, mojstri predelave motorjev pa bodo prišli tudi iz Hrvaške, Makedonije, Madžarske in Nemčije.

Velika pozornost varnosti v prometu

Na sejmih bo veliko pozornosti namenjeno tudi varnosti. V Varni ulici bodo svoje aktivnosti predstavili Združenje šoferjev in avtomehanikov Celje, Območno združenje Rdečega križa Celje in Šolski center Celje. Obiskovalci se bodo med drugim lahko seznanili s prikazi temeljnih postopkov oživljanja oz. nudenja prve pomoči na cesti, govora pa bo tudi o odzivnosti vozil na različnih voznih podlagah.

Na razstavnem prostoru Avto-moto zveze Slovenije (AMZS) bo razstavljenih nekaj specialnih vozil AMZS za izvajanje pomoči na cesti. Obiskovalci bodo lahko preizkusili simulator vožnje s skuterjem, preverili svoje psihomotorične sposobnosti s pomočjo posebnih očal ter se med drugim seznanili s programi vadbe varne vožnje in ostalimi storitvami AMZS centra varne vožnje na Vranskem.

Spremljajoči program za stroko in ljubitelje

Poseben program za svoje člane pripravljata tudi Sekcija avtoserviserjev in Sekcija za promet OZS, ki sta partnerici sejmov AVTO IN VZDRŽEVANJE ter GOSPODARSKA VOZILA. Sekcija avtoserviserjev med drugim pripravlja dan izobraževanja na katerem bo sodelovalo pet strokovnih šol. Člani sekcije se bodo srečali s predstavniki Evropskega združenja prodajalcev in serviserjev motornih vozil CECRA in se pogovorili o možnostih in priložnostih sodelovanja znotraj združenja. Strokovne razprave pa bodo potekale tudi na temo avto stekel, avto gum, govora bo o tehnoloških novostih, ki jih prinašajo električni avtomobili. Člani Sekcije prevoznikov pa se bodo med drugim srečali z avtoprevozniki JV Evrope. Vsi, ki se ukvarjajo s področjem logistike in transporta, pa se bodo lahko udeležili predavanja v organizaciji Logneta z naslovom Novosti, predstavitve in povezave med izvajalci transporta ter naročniki – odvilo se bo sedem različnih aktualnih predstavitev.

Atrij sejmišča in parkirišča ob upravni stavbi pa bodo za štiri sejme preoblikovana v posebne poligone. Za adrenalinski izziv bo poskrbljeno na Off road testnih vožnjah s VW gospodarskimi vozili 4×4, AMZS center varne vožnje pa bo na prirejenem poligonu predstavil Trial, ki ga bodo na lažjem poligonu lahko preizkusili tudi obiskovalci. Dih pa bodo zagotovo jemali tudi showi najboljših kaskaderjev na motorjih. Odvil se bo Rok Bagoroš SAVA Stunt show. Rok Bagoroš je karizmatični Prekmurec, ki je pred kratkim s svojimi vragolijami navdušil v Maleziji. V Stuntriding showu bo nastopil še Tadej Dolenc, obiskovalce pa zagotovo ne bodo ostali ravnodušni tudi ob Freestyle show-u FMX-Airmade.

Obiskovalci sejmov podrobnejši pregled dnevnega dogajanja na sejmišču najdejo na spletni strani www.ce-sejem.si. Sejme bo sicer mogoče obiskati vsak dan med 9. in 18. uro, cena vstopnice znaša 6 evrov za odrasle, za dijake in študente pa 4,5 evra.