Štiri Opel svetovne premiere v Parizu

Novosti

Opel bo na avtomobilskem sejmu v Parizu med 4. in 19. septembrom postavil na ogled štiri svetovne premiere: novo Corso, moden in športen Adam S, Mokko z novim motorjem 1.6 CDTI največje moči 100 kW/136 KM in motor 2.0 CDTI v Insignii in Zafiri Tourer. Nova Corsa prihaja s popolnoma novo notranjostjo, ki zaokroža vtis […]

Opel bo na avtomobilskem sejmu v Parizu med 4. in 19. septembrom postavil na ogled štiri svetovne premiere: novo Corso, moden in športen Adam S, Mokko z novim motorjem 1.6 CDTI največje moči 100 kW/136 KM in motor 2.0 CDTI v Insignii in Zafiri Tourer.

Nova Corsa prihaja s popolnoma novo notranjostjo, ki zaokroža vtis visoke kakovosti in prostornosti, vključno z informacijsko zabavno tehnologijo najboljše povezljivosti IntelliLink ter modernimi sistemi pomoči in podpore vozniku.

Tekoč dizajn, pogonski sklopi in seveda številne možnosti individualizacije so osnovne značilnosti najmlajšega AdamA, dirkaškega AdamA S.

opel-mokka

Od začetka 2015 bo Opel Mokka na voljo tudi z Oplovim, najnovejšim motorjem 1.6 CDTI, največje moči 100 kW/136 KM. Posebej kompakten motor, ki so ga številni poimenovali »šepetajoči dizel«, bo zamenjal dosedanji 1,7-litrski dizel.

Prihodnje leto bodo kupci lahko segli tudi po dvolitrskem turbo dizelskem Oplovem motorju nove generacije. Z največjo močjo 125 kW/170 KM in največjim navorom 400 Nm bo zamenjal sedanji motor največje moči 120 kW/163 KM v Insignii in 121 kW/165 KM v Zafiri Tourer. V obeh primerih znaša največji navor motorja 380 Nm.

opel-corsa

»Štiri svetovne premiere predstavljajo konsistentno nadaljevanje naše ofenzive novih avtomobilov in pogonskih sklopov,« pravi dr. Karl-Thomas Neumann, predsednik Opel Group.