Stefan Jacoby imenovan za "Vplivneža leta"

Aktualno

Predsednik in izvršni direktor podjetja Volvo Car Corporation Stefan Jacoby je imenovan za »Vplivneža leta« s strani StrategiTorget Verkstadsindustrin – foruma za izbrane, ki sprejemajo odločitve v švedski strojni industriji.

Predsednik in izvršni direktor podjetja Volvo, Stefan Jacoby, je imenovan za »Vplivneža leta« s strani StrategiTorget Verkstadsindustrin – foruma za izbrane, ki sprejemajo odločitve v švedski strojni industriji.

05659B60-8E9B-11E1-A4CA-4FAE65B94067»To je prestižen naziv, s katerim sem zelo počaščen,« pravi Stefan Jacoby.

Jeseni 2011 je forum  StrategiTorget Verkstadsindustrin nominiral 4 osebe za »Vplivneža leta«. Nominacije je predložilo 125 vodilnih v največjih podjetjih v švedski strojni industriji. Štirje nominiranci so bili Stefan Jacoby, predsednik in izvršni direktor podjetja Volvo Car Corporation, Johan Molin, predsednik in izvršni direktor podjetja Assa Abloy, Peter Nilsson, predsednik in izvršni direktor podjetja Trelleborg AB in Ronnie Leten, predsednik in izvršni direktor podjetja Atlas Copco.

Namen nagrade je, da so izpostavi vizionarje ter pionirje švedske strojne industrije, ki imajo ogromen vpliv ter so hkrati udeleženci foruma, kjer se izglasuje zmagovalca. Aprila je bilo jasno, da je Stefan Jacoby prejel največ glasov v letu 2012.

»Še toliko bolj razveseljivo je, da so moji kolegi glasovali zame v tako močni konkurenci. Zelo sem počaščen. Pravtako bi se rad zahvalil izjemni predanosti ekipe Volvo,« pravi Stefan Jacoby.

Predhodni zmagovalec je bil Tom Johnstone, predsednik in izvršni direktor podjetja SKF and Lena Olving, izvršni podpredsednik in COO podjetja SAAB. Podelitev nagrade je bila na gala kosilu v sredo, 19. aprila, v Stockholmu.