Srečanje moderatorjev MON

Aktualno, Zanimivosti

V sredo, 1. junija 2011, so se srečali moderatorji forumov Med.Over.Net, ki so se iz deževne Ljubljane odpravili proti Celju ter naprej do končne destinacije Rimskih toplic. Ob prihodu pred čudovit, obnovljen in pred kratkim odprt kompleks Rimske terme…

810CA3A0-8CF1-11E0-BCC5-C16465B94067V sredo, 1. junija 2011, so se srečali moderatorji forumov in sodelavci Med.Over.Net, ki so se iz deževne Ljubljane odpravili z avtobusom proti Celju ter naprej do končne destinacije Rimskih toplic. Ob prihodu pred čudovit, obnovljen in pred kratkim odprt kompleks Rimske terme, so udeležence srečanja pričakali najnovejši avtomobili znamke Mercedes-Benz. A najprej je sledil voden ogled Rimskih term, ki ga je pripravil dr. Andrej Stare, vodja oddelka zdravstvo in sprostitev.

 

Rimske terme se nahajajo ob reki Savinji, pod pobočjem visokega Stražnika, ki je iz triadnih dolomitnih skal, kjer izvirajo vrelci s termalno vodo. Sodobna zgodovina in uspeh najstarejših toplic pri nas se prične leta 1840, ko je Adolf Uhlich ozdravel zaradi blagodejnih učinkov termalne vode. Med uglednimi gosti Rimskih term so bili tudi angleška princesa in pruska prestolonaslednica Viktorija, Napoleonova sestra – princesa Murat, Franz Grillparzer, Vuk Karadžić, cesar Ferdinand in nadvojvoda Janez ter mnogi drugi.

Dr. Andrej Stare je razkazal celoten kompleks term vključno s predsedniškim apartmajem, konferenčnim centrom, notranjimi in zunanjimi bazeni ter medicinski center Valtuda, ki so ga poimenovali po rimski boginji zdravja – Valetudo. Le ta se razprostira na 800 kvadratnih metrih površin, ponuja številne možnosti rehabilitacije; rehabilitacijski bazen, Hubbardovo bano, dve masažni bani za hidroterapijo, štiri ambulante za termoterapijo z oblogami fanga, dva prostora za lasersko terapijo, šest masažnih prostorov, veliko telovadnico, tri prostore za elektroterapijo in magnetoterapijo in  fizioterapijo.

A551DD88-8CF2-11E0-82E3-C16465B94067

Po ogledu term so sledile testne vožnje z vozili Mercedes-Benz in sicer razreda C in E. Razstavljena pa sta bila še modela CLS in ML. Ekskluzivno za sodelavce portala Med.Over.Net pa je predstavnik Mercedes-Benza, Tomaž Lozar, ponudil ugoden poslovni najem vozil C, E in ML. Nihče izmed prisotnih ni ostal ravnodušen ob pogledu in preizkusu teh udobnih in lepih avtomobilov, ki v Nemčiji nastajajo že več kot 125 let.

Galerija s srečanja se nahaja na spletni strani Galerija.Over.Net. Več o Rimskih termah lahko preberete na spletni strani www.rimske-terme.si, medtem ko lahko pridobite več informacij o vozilih Mercedes-Benz tu www.mercedes-benz.si.