Spyder Grossglockner challenge 2014

Aktualno, Zanimivosti

Nedavno je minil Spyder Grossglockner challenge 2014, ki je tako kot vsako leto potekal po slikoviti pokrajini zgornje Avstrije. Dogodek je bil kronan z navdušujočo vožnjo po cesti Grossglockkner High Alpine Road s pogledom na Grossglockner. Potekal je med 5. in 7 junijem. Tudi letos se ga je udeležila ekipa Ski&Sea d.o.o. Vse skupaj se je pričelo […]

Nedavno je minil Spyder Grossglockner challenge 2014, ki je tako kot vsako leto potekal po slikoviti pokrajini zgornje Avstrije. Dogodek je bil kronan z navdušujočo vožnjo po cesti Grossglockkner High Alpine Road s pogledom na Grossglockner. Potekal je med 5. in 7 junijem. Tudi letos se ga je udeležila ekipa Ski&Sea d.o.o.

Spyder Grossglockner challenge 3Vse skupaj se je pričelo v četrtek 05.06., z zborom vseh udeležencev, ob čudovitem jezeru Traunsee. Jezero je obdano s čudovitim gorovjem in skupaj s srednjeveškim gradom Schloss Ort tvori eno najbolj priljubljenih izletniških in turističnih točk, v zgornji Avstriji. Zbor udeležencev se je odvil v sproščenem vzdušju, ki ga je dodatno začinila “BBQ” večerja.

Spyder Grossglockner challenge 2Petek se je pričel zgodaj zjutraj, z vožnjo do BRP Rotax tovarne, kjer je bil udeležencem omogočen globlji vpogled v delovanje Rotax tovarne in Rotax motorjev. Podrobno so jim bile predstavljene tudi in skrivnosti novega Spyder Roadsterja. Po ogledu tovarne je sledilo kosilo, nato pa vožnja po čudovitih okoliških jezerih Attersee, Mondsee, Wolfgangsee in Traunsee. Na posameznih lokacijah med vožnjo, so udeleženci zbirali nalepke, ki so jim omogočale sodelovanje v nedeljski nagradni igri. Dan se je zaključil ob večerji z Rotax piloti in praznovanjem 25. letnice obstoja Rotax 912 letalskega motorja.

Spyder Grossglockner challenge 1Sobotno dopoldne je postreglo z lepim vremenom, kot nalašč za vožnjo po poti “The Grossglockner High Alpine Roada”, ki je najslavnejša gorska pot. Pot vodi skozi osrčje nacionalnega parka Hohe Tauern, do gore Grossglockner (najvišja gora v Avstriji 3789 m) ter ledenika Pasterze. Na tej 48-kilometerski poti, so morali udeleženci prečkati edinstvene alpske pokrajine s cvetočimi travniki, dišečimi gozdovi in mogočnimi skalami. Sobotni večer je postregel z večerjo ob glasbi, na kateri je bila podarjena nagrada. Slovenski udeleženci imajo na tem dogodku veliko srečo, saj je tako kot lani, tudi letos nagrada pripadala udeležencu iz Slovenije. Srečni dobitnik je prejel enoletni najem novega Spyderja RT Ltd.