Sprememba poteka linije 6B (Bežigrad – Notranje Gorice)

Zanimivosti

Zaradi preobremenitev z večjim številom avtobusov na postajališču »Železna« za Bežigradom, bo Ljubljanski potniški promet linijo 6B preusmeril. Linija 6B bo potnike v smeri Bežigrada od ponedeljka, 12. decembra 2016, zapeljala po Dunajski cesti, nato na Linhartovo cesto in nazadnje na Železno cesto, kjer bo končno postajališče linije 6B »Železna«. Linija 6B bo tako obratovala […]

Zaradi preobremenitev z večjim številom avtobusov na postajališču »Železna« za Bežigradom, bo Ljubljanski potniški promet linijo 6B preusmeril.

Linija 6B bo potnike v smeri Bežigrada od ponedeljka, 12. decembra 2016, zapeljala po Dunajski cesti, nato na Linhartovo cesto in nazadnje na Železno cesto, kjer bo končno postajališče linije 6B »Železna«. Linija 6B bo tako obratovala v smeri urinega kazalca, z zaporedjem postajališč: Razstavišče, Bežigrad, Železna (končno postajališče) in ne obratno kot do sedaj.

Postajališče »Železna« ostaja hkrati začetno postajališče, iz katerega bo linija 6B zapeljala potnike v smeri Notranjih Goric, in sicer po Vilharjevi do Dunajske ceste in nato dalje v smeri Notranjih Goric.

Novi režim obratovanja navedene linije prinaša ukinitev postajališča »Navje«. Potniki, ki so do sedaj izstopali na postajališču Navje, bodo lahko v prihodnje izstopili na postajališču »Razstavišče« ali na postajališču »Železna«. Obe postajališči sta v neposredni bližini ukinjenega postajališča Navje.