Športni stil za novi Peugeot 308 GT

Novosti

Izboru vozil 308 se pridružujejo nove dinamične izvedenke, ki se bodo ravno tako odlikovale po naštetih odličnih zmogljivostih in bodo na voljo v dveh oblikah karoserije: limuzinski in karavanski (SW). Te izvedenke sledijo strategiji prodora na trg vozil višjega razreda, ki jo potrjuje tudi naslov avtomobila leta 2014. Pri Peugeotu pravijo, da bo novi 308 […]

Izboru vozil 308 se pridružujejo nove dinamične izvedenke, ki se bodo ravno tako odlikovale po naštetih odličnih zmogljivostih in bodo na voljo v dveh oblikah karoserije: limuzinski in karavanski (SW). Te izvedenke sledijo strategiji prodora na trg vozil višjega razreda, ki jo potrjuje tudi naslov avtomobila leta 2014.

Pri Peugeotu pravijo, da bo novi 308 GT navdušil avtomobilske poznavalce.

Izrazit športni stil

Na sprednjem delu te izvedenke je lev, ki kraljuje na prednji okrasni maski s tremi vodoravnimi kremplji. Za osvetlitev je v celoti poskrbljeno z diodami LED. Tako visokokakovostne žaromete za kar najboljšo vidljivost v vseh razmerah sestavlja 62 diod LED. 308 GT je prepoznaven tudi po svojih ekskluzivnih smernih kazalcih. S svojim kaskadnim delovanjem, v katerem se svetloba giblje od notranjega roba proti zunanjemu, kazalci poudarjajo tehnološki značaj avtomobila. Umeščeni so nad dodatnimi odprtinami za oskrbo motorja z zrakom.

novi-308-GT-intro

Od zadaj 308 GT izraža svoj duh s svojo držo in obliko, zlasti s črnim lakiranim difuzorjem in dekoracijami, med katere spada dvojno ustje izpušne cevi. Na prednji okrasni maski, na prtljažnih vratih in na prednjih blatnikih ima nameščen logotip GT. Ponudba barvnih odtenkov za 308 GT vsebuje ekskluzivno modro barvo Magnetic. Ta barva, podobna tisti, ki je bila skozi zgodovino namenjena izključno francoskim tekmovalnim avtomobilom, se odlično zlije s tekočimi in dinamičnimi linijami avtomobila ter poudarja njegovo lego, ki je spredaj znižana za 7 mm in zadaj za 10 mm.

Položaj za vožnjo, ki je pri športnem avtomobilu bistven, za kar poskrbi ergonomija vozniškega mesta Peugeot i-Cockpit. Voznik si ga lahko prilagodi, saj je kompakten in poseben volanski obroč, oblečen v perforirano usnje in označen z logom GT, nastavljiv po višini in globini. Instrumentna plošča je umeščena v smeri voznikovega pogleda, da voznik nikoli ne izpusti ceste izpred oči, in ima novo ozadje z vzorcem šahovnice. Ko voznik vključi kontakt, ga pozdravi sporočilo GT. V skladu s tem je tudi velik zaslon na dotik z novo temo, pri kateri prevladujeta rdeča in črna barva, poimenovano Redline.

novi-308-GT

Dinamične zmogljivosti

Za maksimalen užitek ima GT posebej nastavljeno podvozje in zmogljive motorje, ki že sedaj izpolnjujejo standard Euro6. Inženirji so združili vse strokovno znanje in izkušnje znamke, da so dosegli izjemno razmerje med maso in močjo, zgolj 5,85 kg/KM pri izvedenki 308 GT z bencinskim motorjem, kar zagotavlja izjemna občutja in vodljivost avtomobila. Zmogljivosti so zgovorne. Od 0 do 100 km/h pospeši 308 GT z bencinskim motorjem v zgolj 7,5 sekunde.

Bencinski štirivaljnik 1,6 l THP 205 S&S je opremljen s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, ki mu omogoča optimalen izkoristek njegovih 285 Nm navora, ki so na razpolago v razponu med 1.750 in 4.500 vrt/min. Takšno visoko raven zmogljivosti dosega ob zmernih emisijah CO2 in zmerni porabi goriva, od zgolj 130 g/km in 5,6 l/100 km.

Štirivaljni motor 2,0 l BlueHDi 180 ponuja visoko raven zmogljivosti. Največjo moč 180 KM razvije pri 3.750 vrt/min, največji navor 400 Nm pa pri 2.000 vrt/min. Ta motor, katerega razmerje med maso in močjo znaša zgolj 7,3 kg/KM, od 80 do 120 km/h v predzadnji prestavi pospeši v zgolj 5,5 sekunde.

Inženirji so nastavili vse parametre tako, da so zagotovili natančno vožnjo po cestah različnih profilov in zanesljivo obnašanje brez nenadnega pod- ali nadkrmiljenja. Pasivni amortizerji z novimi zakonitostmi za silo/hitrost se v hipu prilagodijo voznikovemu načinu vožnje. Zaradi zagotavljanja akustičnega udobja so opremljeni s hidravličnim naslonom. Odvisno od izvedenke se trdota prednje in zadnje preme poveča za 10 do 20 %, kar poskrbi za izredno odzivno obnašanje brez časovnega zamika. Električni progresivni servovolan omogoča uporabo pnevmatik Michelin Pilot Sport 3 z izjemno močnim oprijemom.

Avtomobil ima tudi sistem nadzora mrtvega kota, ki ga sestavljata dve svetlobni diodi v zunanjih vzvratnih ogledalih, ki zasvetita in voznika opozorita, da se v mrtvem kotu nahaja vozilo. Sistem Park Assist je aktivni pomočnik pri parkiranju, ki omogoča vzdolžno in pravokotno parkiranje.