Športen Opel ADAM S

Aktualno, Saloni

Trenden, kar se da individualno opremljen in zapeljivo športen ADAM S razkriva novo, zmogljivostno vročo možnost z vrha ponudbe super kul avtomobilske družine.

adam s

Trenden, kar se da individualno opremljen in zapeljivo športen ADAM S razkriva novo, zmogljivostno vročo možnost z vrha ponudbe super kul avtomobilske družine.

Z motorjem 1.4 Turbo ECOTEC največje moči 110 kW/150 KM, športnim podvozjem, zavornim sistemom OPC in prepoznavno izvedbo Red ‘n Roll je ADAM S že na pogled močan, iskriv in ostro odziven. Na Oplovem razstavnem prostoru 84. Mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi je bil ADAM S javnosti premierno predstavljen z ostalimi novimi modeli ADAMA, gnanimi z novo generacijo trivaljnega motorja 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo in z novim crossoverjem ADAMOM ROCKSOM. Vsi odkrivajo kako zabavna in bogato raznolika bo družina ADAM v naslednjih letih, z motorji največjih moči od 51 kW/70 KM do 110 kW/150 KM, z ADAMOM S v vrhu ponudbe. Izjemnim atributom ADAMA, kot je najboljša povezanost na trgu ter neprimerljive možnosti individualnih izvedb, bo dodal avtomobilske mišice in športni duh.

adam s

Žepna raketa s turbinskim polnilnikom

 Z največjo močjo 110 kW/150 KM in največjim navorom 220 Nm se posebna izvedba motorja 1.4 Turbo ECOTEC v ADAMU S postavlja s specifično močjo 100 KM/l delovne prostornine. S turbinskim polnilnikom podprt motor je bil za ADAM S namensko razvit iz obstoječega štirivaljnika delovne prostornine 1,4 litra. Doseže za 50 odstotkov več moči in za 70 odstotkov več navora, kot atmosferski 1,4-litrski motor. V kombinaciji z ročnim šeststopenjskim ročnim menjalnikom zagotavlja ADAMU S največjo hitrost 220 km/h.