Spodbujanje kupcev pnevmatik

Aktualno

Oznaka EU za pnevmatike, ki bo ovrednotila pnevmatike glede na tri pomembne lastnosti je bila na trg uvedena 30. maja, ko so proizvajalci pnevmatik lahko prostovoljno začeli obveščati o uvrstitvi svojih pnevmatik v posamezne razrede.

Oznaka EU za pnevmatike zdaj tudi v družabnih medijih, kot so Facebook, Twitter in YouTube.
 

BFA242AC-CF3D-11E1-B271-281566B94067Goodyear Dunlop vabi vse zainteresirane širom po Evropi, da se z novo oznako EU za pnevmatike seznanijo na Facebook strani, novi spletni strani, ki jo je ustvarilo podjetje, da bi uporabnike obvestilo in poučilo o uvedbi nove zakonodaje. Oznako EU za pnevmatike lahko najdete tudi na spletnih straneh Twitter in YouTube.
 
Oznaka EU za pnevmatike, ki bo ovrednotila pnevmatike glede na tri pomembne lastnosti – izkoristek goriva, oprijem na mokri podlagi in hrup – je bila na trg uvedena 30. maja, ko so proizvajalci pnevmatik lahko prostovoljno začeli obveščati o uvrstitvi svojih pnevmatik v posamezne razrede. Od 1. novembra pa bo oznaka obvezna za vse pnevmatike, izdelane od 1. julija 2012 dalje.
 
Lie Junius, direktorica za stike z javnostjo za območje EMEA pri Goodyear Dunlop Europe, pojasnjuje: “Goodyear Dunlop je že od začetka, s svetovanjem organom odločanja, vključen v proces oblikovanja oznake EU za pnevmatike“. Zdaj podjetje skrbi za obveščanje zainteresiranih strank in partnerjev o vlogi, ki jo bodo imeli z uvedbo oznake EU za pnevmatike, in skuša zagotoviti, da bodo vsi razumeli njene prednosti in omejitve.
 
“Želimo, da bi ljudje razumeli, kako pomembna je razlika med avtomobilsko pnevmatiko višjega in nižjega razreda: pomeni lahko 300 EUR  prihranka v življenjski dobi pnevmatike in do 18 metrov krajšo zavorno pot . Pomembno pa je tudi vedeti, da oznaka ne pove vsega – pri pnevmatiki je treba upoštevati več kot samo tri kriterije. V podjetju Goodyear Dunlop jih pri testiranju pnevmatik zajamemo več kot 50.”
 
“Po našem mnenju družabni mediji, kot sta Facebook in Twitter, nudijo odlično možnost dvostranskega dialoga o oznaki. Na straneh Facebooka so pojasnila o oznaki in informacije o njenih različnih vidikih, številne fotografije, grafični prikazi in video vsebine,” pojasnjuje Juniusova.