Smola za Roka Turka in prehiter konec uvodnega rallyja sezone v Avstriji

Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Uvod v novo dirkalno sezono se za Roka Turka in njegovo ekipo ni začel po načrtih. Na prvem letošnjem reliju za evropsko prvenstvo sta s sovoznico Blanko Kacin morala svojega Peugeota 208 R2 parkirati ob cesti že na prvi hitrostni preizkušnji, saj je dirkalniku nekaj kilometrov pred ciljem odpovedal motor. Jänner rally, ki je potekal […]

Uvod v novo dirkalno sezono se za Roka Turka in njegovo ekipo ni začel po načrtih. Na prvem letošnjem reliju za evropsko prvenstvo sta s sovoznico Blanko Kacin morala svojega Peugeota 208 R2 parkirati ob cesti že na prvi hitrostni preizkušnji, saj je dirkalniku nekaj kilometrov pred ciljem odpovedal motor.

Jan-1417Jänner rally, ki je potekal v okolici mesta Freistad na severu Avstrije, je sicer ekipo pričakal s pravimi zimskimi razmerami – nizkimi temperaturami ter s snegom in ledom na hitrostnih preizkušnjah. Po nedeljskih kvalifikacijah z nekaj manjšimi tehničnimi težavami novega dirkalnika je Rok vseeno ostal optimističen: “Hitro sem se privadil na razmere na cesti in na dirkanje z zimskimi gumami z žebljički za boljši oprijem. Občutek je bil pravi in tudi uvodno hitrostno preizkušnjo sem začel odlično, z Blanko sva bila hitra. A le nekaj kilometrov pred ciljem je odpovedal motor, in vse kar sem lahko naredil je bilo, da sem ustavil dirkalnik in tako je bilo našega nastopa prehitro konec.”

Jan-2254“Tudi lani za nas začetek sezone ni bil najboljši, ampak nato je sledilo odlično nadaljevanje sezone ter super rezultati. Verjamem, da bo tako tudi letos in z optimizmom pričakujem naslednji rally!” se nadaljevanja sezone veseli Rok.