Slovenski zmagovalci natečaja Mlad Ustvarjalen Chevrolet

Aktualno

Na svečanem dogodku na Ljubljanskem gradu se je včeraj zaključila letošnja nacionalna raven šestega natečaja Mlad Ustvarjalen Chevrolet. Na dogodku, ki ga je povezovala voditeljica Ota Roš, so se v podporo mladim oblikovalcem, zbrali modni poznavalci.

Na svečanem dogodku na Ljubljanskem gradu se je včeraj zaključila letošnja nacionalna raven šestega natečaja Mlad Ustvarjalen Chevrolet.  

 
Na dogodku, ki ga je povezovala voditeljica Ota Roš, so se v podporo mladim oblikovalcem, zbrali modni poznavalci, umetniki in študenti fakultet uporabnih umetnosti, ki sodelujejo na mednarodnem natečaju, katerega naloga je vzpodbujati ustvarjalnost in podpirati mlade umetnike na začetku njihove poklicne poti.
 
A037BD84-BB9C-11E1-9EB7-540A66B94067
 
0A5A5E1A-BB9D-11E1-8DE4-540A66B94067Na modni reviji se je predstavilo 10 finalnih kreacij študentov Visoke šole za dizajn in Naravoslovnotehniške fakultete, med katerimi je nacionalna žirija izbrala zmagovalce v kategoriji »Moda«. Modna strokovnjakinja Lorella Flego, grafik in fotograf Natan Esku, modna oblikovalka in stilistka Špela Klara Jambrek, modna urednica Barbara Žnidar in predstavnik Chevroleta, Zvonimir Stanojević, so ocenjevali dizajn kreacij narejenih za sanjsko potovanje v izbranem Chevroletu.
 
Zmagovalno kreacijo sta ustvarili Nastja Bric in Sofija Urumovič, ki sta insipacijo črpali v medčasju. Po njunem mnenju so na začetku prejšnjega stoletja futuristi gradili mogočne predstave o tem, kako bo izgledala prihodnost človeške civilizacije. Svoje sanjsko potovanje si predstavljata kot obratno operacijo vizije futurističnih umetnikov; časovno vrnitev iz prihodnosti v preteklost, pri čemer jima super hibrid Chevrolet Mi-Ray služi kot sredstvo za teleportacijo. Drugo mesto je zasedel Mury Krasnik, tretje najboljše delo pa je ustvaril Nenad Nenadić.  
 
Poleg priznanja zmagovalec natečaja na nacionalni ravni prejme tudi denarno nagrado v višini 1.200 evrov, drugouvrščeno delo je nagrajeno z 800 in tretje s 500 evri. Zmagovalki nacionalnega natečaja pa se bosta julija udeležili mednarodnega natečaja, kjer se bosta pomerili s študenti ostalih 23 držav. 
 
V preteklosti so študenti iz Slovenije že dosegali zavidljive rezultate na evropski ravni saj so leta 2008 v zmagovalen dizajn avtomobila prelepili dirkalnega Chevroleta na dirki v Monzi.