Slovenski Zlati volan 2014 pripada Opel Corsi

Poslovno

Za naslov najboljšega med majhnimi vozili letošnjega slovenskega izbora »Zlati volan 2014« se je potegovalo pet vozil, a le eno je postalo zmagovalec – Opel Corsa. Z 32,92 odstotka glasov bralcev je bila njena zmaga prepričljiva, saj je prvi sledilec zbral le dobrih 20 odstotkov glasov. Letošnji izbor Zlati volan je v šestih kategorijah izbiral […]

Za naslov najboljšega med majhnimi vozili letošnjega slovenskega izbora »Zlati volan 2014« se je potegovalo pet vozil, a le eno je postalo zmagovalec – Opel Corsa. Z 32,92 odstotka glasov bralcev je bila njena zmaga prepričljiva, saj je prvi sledilec zbral le dobrih 20 odstotkov glasov.

Letošnji izbor Zlati volan je v šestih kategorijah izbiral med 45 kandidati. Bralci so izbirali po enega v vsaki kategoriji, ki je po njihovem mnenju najboljše vozilo med konkurenti.

Opel-Corsa-Zlati-volan-2014

Naslov »Zlati volan« podeljujeta vsako leto nemška medija “Auto Bild” in “Bild am Sonntag” s svojimi 26 evropskimi partnerskimi revijami, med njimi tudi slovensko izdajo “Auto Bild Slovenija”. Slovenski rezultati izbora so bili razglašeni 11.- septembra, sredi novembra pa bo sledila še razglasitev in objava mednarodnih rezultatov. V naslednjih nekaj tednih se bodo namreč zbrali in obdelali vsi rezultati sodelujočih izdaj “Auto Bild” in “Bild am Sonntag”. Takrat bodo znani tudi finalisti, ki so si utrli pot na dirkališče v Balocco v Italiji, kjer jih bo mednarodna žirija testirala, točkovala in razglasila zmagovalce.

Nova Opel Corsa je opremljena z vsem potrebnim, da nadaljuje 32-letno tradicijo uspehov na konkurenčno izjemno zaostrenem trgu. Peta generacija Oplove prodajne uspešnice bo doživela svetovno premiero na avtomobilski razstavi “Mondial de l’Automobile 2014” v Parizu, od 4. do 19. oktobra letos. Med kupce bo proti koncu leta pripeljala s tekočih trakov v Zaragozi in Eisenachu.