Slovenski razvoj v najnovejših avtomobilih

Novosti

Na enem od 5 najpomembnejših avtomobilskih sejmov na svetu v Ženevi v 11 dneh svoje novosti in vozila predstavljajo okoli 200 najpomembnejših igralcev iz sveta avtomobilizma iz 30 držav. Na pa je posredno prisotna tudi Hidria, saj skorajda ni vodilne avtomobilske znamke, ki v svojih vozilih ne bi uporabljala vsaj katere od Hidriinih rešitev. Korporacija […]

Na enem od 5 najpomembnejših avtomobilskih sejmov na svetu v Ženevi v 11 dneh svoje novosti in vozila predstavljajo okoli 200 najpomembnejših igralcev iz sveta avtomobilizma iz 30 držav. Na pa je posredno prisotna tudi Hidria, saj skorajda ni vodilne avtomobilske znamke, ki v svojih vozilih ne bi uporabljala vsaj katere od Hidriinih rešitev.

Korporacija Hidria je vodilna globalna dobaviteljica sistemov za hladen vžig dizelskih motorjev ter proizvajalka inovativnih rešitev v električnih motorjih hibridnih in električnih vozil prihodnosti. Ti so v Ženevi sestavni del večine vozil znamk Audi, BMW, Mercedes, Opel, Citroen, Peugeot, Fiat, Renault, Volkswagen in drugih. Poleg tega so Hidriini proizvodi vgrajeni tudi v pogonskih sistemih in v sistemih za krmiljenje vozila, deloma tudi v sedežnih sestavih in izpušnih sistemih. Hidria pa izdeluje in razvija tudi fino štancane kose za zapahe in zobnike za sedeže.

Zlasti si ti novosti na področju sistema za hladen zagon dizelskega motorja, aluminijastih pokrovov motorja, ključnih delov volanskih in pogonskih sistemov ter ključnih delov elektromotorskih pogonov. V nadaljevanju je navedenih le nekaj primerov, ki imajo vgrajene Hidriine proizvode.

Sistem za hladen zagon dizelskega motorja:

  • Citroen Spacetourer 1.6 blue HDi
  • Fiat Tipo Sportwagon 1.3l
  • Peugeot 2008 1.6 blue HDi
  • Peugeot DS 1.6 blue HDi

Ključni deli volanskih in pogonskih sistemov (aluminijasto ohišje letve za steering):

  • Citroen C3
  • Citroen DS3
  • Porsche Macan
  • Peugeot 208

Ključni deli elektromotorskih pogonov:

  • Vgrajeni so v znamkah Citroen, Mercedes, Audi, BMW, Volvo, Porsche

Aluminijasti pokrovi motorja:

  • Vgrajeni so v znamkah Audi, Porsche in Bentley

Hidriine vrhunske rešitve in visokotehnološki izdelki so poznani predvsem po inovativnosti, kvaliteti in učinkovitosti, saj vozila zaradi njih dosegajo nižje mase, boljše vozne zmogljivosti in nižje izpuste okolju škodljivih plinov. Zaradi vsega naštetega in točnosti dobav je Hidria že dalj časa v samem vrhu avtomobilistične industrije, kar se kaže tudi v prodaji. Samo lani je korporacija v avtomobilskem segmentu sklenila za več kot 200 milijonov evrov vrednih pogodb za obdobje 2017 – 2023 in tako še bolj utrdila svojo vlogo predrazvojnega dobavitelja vsem največjim svetovnim proizvajalcem avtomobilov.