Slovenski ambasador hitrosti Renault Sport je …

Zanimivosti

Boštjan Kline je zadnjo smučarsko sezono končal izredno uspešno. Postal je prvi slovenski moški smučar, ki je v eni sezoni dosegel stopničke tako v smuku kot v superveleslalomu. V času, ko so misli večine še na morskih obalah, se Boštjan že pripravlja na novo zimsko sezono, daljnosežni ambiciozni cilj pa so olimpijske igre leta 2018. […]

Boštjan Kline je zadnjo smučarsko sezono končal izredno uspešno. Postal je prvi slovenski moški smučar, ki je v eni sezoni dosegel stopničke tako v smuku kot v superveleslalomu. V času, ko so misli večine še na morskih obalah, se Boštjan že pripravlja na novo zimsko sezono, daljnosežni ambiciozni cilj pa so olimpijske igre leta 2018.

Zaradi hitre discipline, v katerih nastopa, se je družba ASP, d.o.o., odločila, da  ga v prihodnji sezoni podpre tako, kot se za hitrega športnika najbolj spodobi, z enoletno uporabo avtomobila Megane R.S., najhitrejšega serijskega vozila, ki ga proizvaja Renault. S tem je najhitrejši slovenski smučar Boštjan Kline postal ambasador hitrosti Renault Sport.

Boštjan Kline je vozilo Megane R.S. 275 v snežno beli barvi prevzel konec julija 2016 v Renaultovem salonu ASP Lesce. Gre za posebno izvedenko Cup z izpušnim sistemom Akrapovič, zavorami Brembo, sedeži Recaro in vzmetenjem Ohlins. Po slabem mesecu vožnje je Boštjan Kline zbral prve vtise:

»Avto je super, pelje se neverjetno! Malo sem ga poizkusil tudi že  pritisnit, ampak ne preveč, saj se ga moram še malo navaditi. Ne morem verjeti, kaj avto dela v ovinkih, menjalnik je prav tako odličen, občutek imam, kot da mu nikoli ne zmanjka moči. Kar neprestano bi se vozil okrog in komaj čakam, da se kam odpeljemo!

megane-rs-bostjan-kline