Slovenska znamka S-Bikes razširila svojo ponudbo

Aktualno, Zanimivosti

Podjetje Špan je lansko leto vstopilo na evropski trg z lastno blagovno znamko električnih koles S-BIKES. Zložljivo električno kolo Smart 01 je …

Podjetje Špan je lansko leto vstopilo na evropski trg z lastno blagovno znamko električnih koles S-BIKES. Zložljivo električno kolo Smart 01 je predstavljalo inovativno rešitev za izzive sodobne mobilnosti.

Z modelnim letom 2017 se družina S-BIKES predstavlja s kar tremi novimi modeli – električnim gorskim, mestnim in zložljivim kolesom. S tem podjetje Špan d.o.o. širi ponudbo cenovno dostopnih električnih koles. “V lanskem letu smo z našim prvim modelom spremenili trende na področju električnih koles. Električnim kolesom smo dali nov zagon, saj smo strankam ponudili atraktiven produkt s kakovostnimi komponentami in privlačno ceno,« je ob predstavitvi nove generacije dejal mag. Andrej Bogataj, vodja veleprodaje pri podjetju Špan. Z znamko S-BIKES je podjetje Špan d.o.o. napovedalo svojo vizijo električne mobilnosti.

Sodoben način življenja in gibanja ustvarja nove oblike prevoza. Ektrično kolo je tako najsodobnejši med njimi. Vožnja poteka enako, kot pri običajnem kolesu. Le da je manj naporna in hitrejša po zaslugi električnega motorja. Ta vam v kombinaciji s tehnologijo S-BIKES iQ pomaga hitreje in udobneje doseči hitrost 25 km/h. Končno se lahko na cilj pripeljete precej hitreje in brez nepotrebnega potenja. In to s kolesom.»Elektrika ni več stvar prihodnosti. Je tukaj in zdaj, kar dokazujejo številni zadovoljni uporabniki koles S-BIKES, ki so nam že zaupali. S tremi povsem novimi modeli in prenovljenim F50e v letošnjo kolesarsko sezono vstopamo še bolj samozavestno,« je ob novem modelu F50e dejal Boštjan Felc, vodja kolesarskega programa v podjetju Špan d.o.o., sicer nekdanji večkratni državni prvak v cestnem in gorskem kolesarstvu. Ob povečanju družine S-BIKES ima le ta tudi nova imena. »Izbrali smo preprost sistem imen, ki že takoj razkrivajo namen koles. M za mountain bike (gorsko kolo), C za city bike (mestno kolo) in F za folding bike (zložljivo kolo),« je nova imena razložil Anej Ferko, vodja marketinga in odnosov z javnostmi v podjetju Špan. Z novimi imeni znamka ne skriva želje po globalnem trgu.

M50e je kralj brezpotij

Vizija električne mobilnosti S-BIKES v svoji najbolj divji podobi se imenuje M50e. Atraktivno gorsko kolo z aluminijastim okvirjem, menjalnikom SHIMANO z 21 prestavami in zmogljivim elektro motorjem s tehnologijo S-BIKES iQ, so recept za prepričljivo električno kolo. Vzponi z M50e otročje lahek izziv. Po zaslugi prilagodljivega vzmetenja je tak tudi spust. M50e ima v okvirju skrito baterijo in značilne oblikovalske poteze znamke S-BIKES. Z razširitvijo programa S-BIKES, tudi na področje gorskega kolesarstva, znamka S-BIKES ponuja cenovno dostopen vstop v svet električnih koles, ne glede na tip. M50e je na voljo po promocijski ceni 1.299 EUR.

C60e v moški in ženski različici

S-BIKES C60e je pametno električno trekking kolo. Z okvirjem s kolesi velikosti 27,5 palcev je idelen sopotnik za vožnjo po mestnih ulicah. Zaradi atraktivne barve jeje prava popestritev mestnih ulic. S svojimi komponentami, izgledom in uporabniško izkušnjo omogoča edinstveno izkušnjo električne mobilnosti s pametnim sistemom pomoči S-BIKES iQ. Za udobno in sproščeno vožnjo skrbi 250W elektro motor, ki je vgrajen v pest na zadnji osi. Zmogljiv elektro motor deluje s pomočjo elektronike S-BIKES iQ. Ta omogoča prvič kar 9 stopenj pomoči in se nadzira preko velikega zaslona na krmilu kolesa. Tako omogoča še učinkovitejšo izrabo električne energije ter popolno prilagodljivost željam in potrebam kolesarja. Doseg kolesa je podaljšan do kar 75km oz 80 v načinu iQ-ECO. Na voljo je v dveh različicah – kot moški ali ženski okvir. Ostaja cenovno dostopen in je po promocijski ceni 1.399 že na voljo.

F50e zamenjuje dosedanji Smart 01

F50e združuje odlične prednosti predhodnika in je nadgrajen s sodobnejšo elektroniko in številnimi tehničnimi izboljšavami. Brez dileme najboljša urbana legenda in znanilec prihodnosti mestnega kolesarstva. S-BIKES F50e odlikuje lahko aluminijasto ohišje, ki je odslej na voljo v dveh barvah – grafitno sivi in biserno beli. Celotno električno kolo tako z baterijo in vso opremo tehta manj kot 22 kg. Po zaslugi zmogljive baterije priznanega proizvajalca Samsung, pomagado kar 65 km daleč s samo enim polnjenjem. Kolo ima tudi možnost zmogljivejše baterije ali dodatnega prtljažnika nad zadnjim kolesom. Cena ostaja promocijska: 1.049 EUR.