Slovenska hiša z BMW dodatki

Novosti

BMW i in Lumar, sta združila moči in z novim partnerstvom postavljata nove standarde trajnostnega premium bivanja in mobilnosti. Partnerstvo sta začela s predstavitvijo ekskluzivnega BMW i3 LUMAR Edition, namenjenega slovenskemu trgu, in posebne linije LUMAR iEdition hiš. BMW Group Slovenija z znamko BMW i in Lumar imajo očitno skupen pogled na celosten trajnostni razvoj, […]

BMW i in Lumar, sta združila moči in z novim partnerstvom postavljata nove standarde trajnostnega premium bivanja in mobilnosti. Partnerstvo sta začela s predstavitvijo ekskluzivnega BMW i3 LUMAR Edition, namenjenega slovenskemu trgu, in posebne linije LUMAR iEdition hiš.

BMW Group Slovenija z znamko BMW i in Lumar imajo očitno skupen pogled na celosten trajnostni razvoj, ki dokazuje, da individualna mobilnost in bivanje lahko delita skupen cilj trajnostne prihodnosti ob ohranjanju premium standardov. Poleg trajnostnega razvoja znamki delita tudi predanost vrhunskemu dizajnu, tehnološki dovršenosti, nenehnemu iskanju pionirskih rešitev za vsakdanjo mobilnost in življenje ter se popolnoma prilagajata življenjskemu stilu urbanih ljudi. Obenem so vsi njuni izdelki in rešitve pripravljeni na prihodnost že danes.

Trajnostno in v prihodnost usmerjeno partnerstvo je BMW Group Slovenija vzpostavil z modelom BMW i3 LUMAR Edition, narejenim posebej za slovenski trg. Da pa trajnostni razvoj ne ostaja zgolj v mobilnosti, je tudi Lumar predstavil posebej zasnovan model hiš LUMAR iEdition.

Linija hiš LUMAR iEdition z BMW dodatki

Eksluzivno linijo hiš LUMAR iEdition sestavljata dve najbolj priljubljeni hiši Lumar – hiša Primus  in hiša Lumar BlackLine Pure W8. Obema tipskima hišama je dodan nov dizajn, ki sega v najvišji kakovostni razred arhitekturnega oblikovanja. V izbrani preobrazbi so hiše nadgrajene v značilen oblikovni koncept in z izbranimi materiali plemenitijo dodano estetsko vrednost. Linija hiš LUMAR iEdition uporablja materiale visokokakovostnega razreda in predstavlja vrhunec ekskluzivne ponudbe hiš Lumar. Ob vrhunskem dizajnu in izvedbi bodo v hiše LUMAR iEdition vključeni dodatki, kot so BMW i Wallbox (polnilna postaja) in druge izvedbene rešitve, ki kažejo na sodelovanje med obema premium partnerjema. Opcijsko bo mogoče dokupiti fotovoltaično elektrarno.

Pasivna hiša Lumar Primus-D 137 je v ekskluzivnem paketu LUMAR iEdition  na voljo po ceni 173.990 €*  (cena pasivne hiše Primus-D 137 z vsemi vključenimi opcijami bi znašala 205.170 €). Kupci bodo ob predvideni subvenciji Eko sklada, ki znaša 13.600 EUR, prihranili kar 31.180 evrov. Nizkoenergijska hiša Lumar Primus-D 137 pa je v ekskluzivnem paketu LUMAR iEdition  na voljo že po ceni 159.990 €* (cena nizkoenergijske hiše Primus-D 137 z vsemi vključenimi opcijami bi znašala 178.350 €).

Po čem prepoznate BMW i3 LUMAR Edition?

Ekskluzivni BMW i3 LUMAR Edition je na voljo v zunanji Fluid Black s poudarki BMW i Blue barvi, krasi pa ga tridimenzionalni napis ‘BMW i3 LUMAR Edition‘. Postavljen je na velika sodobno oblikovana 20” BMW i lita alu. platišča. Kombinacija blaga in eko usnja svetlega oblazinjenja Electronic – Carum Space Grey bo očarala tudi najzahtevnejše ljubitelje udobja, stila in tudi trajnosti. Plastični deli notranjosti so namreč izdelani iz 25 odstotkov naravnih, obnovljivih ali recikliranih materialov, prav tako je plastika zunanjosti izdelana iz 25 odstotkov recikliranih materialov. V tkanini na vratih in sedežih pa je uporabljenih kar 27 plastičnih recikliranih steklenic. Ob tem velja poudariti, da je mogoče kar 95 odstotkov BMW i3 ponovno uporabiti.

Popolnoma električni BMW i3 LUMAR Edition z novo, zmogljivo, 94 Ah baterijo ponuja sisteme za pomoč vozniku, saj vključuje vzvratno kamero, senzor razdalje pri parkiranju (spredaj in zadaj), parkirnega asistenta, ki ob minimalni pomoči voznika parkira bočno, avtomatsko zatemnitev notranjega vzvratnega in zunanjega voznikovega ogledala ter asistenta za uravnavanje hitrosti z zavorno funkcijo. Navigacijski sistem Profesional bo zmeraj poskrbel za pravo pot, vozniku pa bo tudi pokazal, kje je najbližja polnilnica. Za izjemno vidljivost se bodo vozniki lahko zanesli na LED žaromete. Avdiofili pa bodo ob neslišni električni vožnji lahko uživali v vrhunskem zvoku Harman Kardon ozvočenja.

Popolnoma električni BMW i3 LUMAR Edition je na voljo po ekskluzivni ceni 45.990 € (maloprodajna cena tovrstnega vozila z vsemi vključenimi opcijami bi znašala 50.798 €). Lastniki bodo ob subvenciji Eko sklada, ki znaša 7.500 evrov, prihranili do 12.300 evrov.

»BMW i je sinonim za premium trajnostno mobilnost prihodnosti. Ni naključje, da se je partnerstvo med dvema blagovnima znamkama, ki imata toliko skupnega – od zavezanosti k vrhunskemu dizajnu, tehnološki dovršenosti, trajnostni usmeritvi, ki je prežeta s premium uporabniško izkušnjo, in vizionarstvom – vzpostavilo prav v Sloveniji. Slovenija je izjemno zelena, trajnostno naravnana dežela, kjer ljudje cenijo visoko kakovost življenja. Z BMW i in ponudbo BMW i3 LUMAR Edition ponujamo mobilnost prihodnosti že danffs.«, je povedal Maciej Galant, generalni direktor BMW Group Slovenija.

Na levi: Marko Lukič, direktor Lumar. Na desni: Maciej Galant, generalni direktor BMW Group Slovenija

Na levi: Marko Lukič, direktor Lumar. Na desni: Maciej Galant, generalni direktor BMW Group Slovenija

Marko Lukič, direktor Lumar je ob predstavitvi partnerstva izpostavil:

»Lumar je tehnološko vodilni slovenski proizvajalec nizkoenergijskih in pasivnih montažnih objektov, ki s svojo razvojno naravnanostjo ustvarja trende na področju montažne gradnje tako doma kot v tujini. Veseli nas, da bomo koncept okolju prijaznega bivanja in mobilnosti ter prehod v nič ogljično družbo, ki smo ga s prvo plus energijsko hišo za Mitjo Petkovška začeli 2009 in z Aktivno hišo Lumar nadaljevali leta 2013, nadgradili v partnerstvu z BMW Group Slovenija. Verjamemo, da lahko skupaj bistveno pripomoremo k osveščanju širše družbe glede CO2 nevtralne gradnje in bivanja ter z našimi inovativnimi in tehnološko naprednimi produkti sooblikujemo zeleno in kakovostno bivanjsko okolje za nas in naše prihodnje rodove

Izraba obnovljivih virov energije je sicer v porastu, vendar bo za ohranitev našega planeta potrebno narediti še nekaj več. Ob povečanju deleža obnovljivih virov in zmanjšanju porabe energije je potrebno zagotoviti tudi zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov in posledično ogljičnega odtisa. Ob okolju prijazni gradnji in razgradnji, saj je praktično vse sestavine hiše kot avtomobila mogoče ponovno uporabiti, sta hiša in avtomobil lahko povezana tudi v času uporabe. Z nadgradnjo hiše s fotovoltaično elektrarno namreč ne pokrijemo samo povprečne potrebe po energiji, z zeleno električno energijo lahko poganjamo tudi električni avtomobil.

BMW v Sloveniji s tem korakom, več kot očitno sledi svojim globalnim pogledom na prihodnost, ki ga najbolje opisuje naslednji posnetek:

https://vimeo.com/150722672