Slovenska ekipa četrta najboljša na svetu

Zanimivosti

Podjetje Renault Nissan Slovenija, d.o.o., je bilo partner letošnjega slovenskega dela globalnega teka Wings for Life. Vse tekače so povabili k včlanitvi v skupino Passion4life. Vsak član te ekipe je za vsak pretečeni kilometer doniral še dodatni evro za raziskave, katerih cilj je najti zdravilo za poškodbe hrbtenjače. Motivacija je bila izjemna, saj se je […]

Podjetje Renault Nissan Slovenija, d.o.o., je bilo partner letošnjega slovenskega dela globalnega teka Wings for Life. Vse tekače so povabili k včlanitvi v skupino Passion4life. Vsak član te ekipe je za vsak pretečeni kilometer doniral še dodatni evro za raziskave, katerih cilj je najti zdravilo za poškodbe hrbtenjače. Motivacija je bila izjemna, saj se je slovenska Passion4life ekipa po pretečenih kilometrih zavihtela na četrto mesto na svetu.

V nedeljo, 8. maja, je na 34 trasah v 33 državah na 6 kontinentih potekal letošnji tek Wings for life. 130.732 prijavljenih tekačev je s svojo udeležbo zbiralo denar za neprofitno fundacijo Wings for Life, ki podpira raziskave za zdravljenje poškodb hrbtenjače.

Letošnje leto je bilo leto presežkov. Na razprodanem teku v Sloveniji se je na Kongresnem trgu v Ljubljani zbralo okoli 3.000 tekačev, ki so točno ob 13:00 stekli mimo zasledovalnega vozila Renault Kadjar. Ta je v vlogi premikajoče se ciljne črte, ki s prehitevanjem izloča tekmovalce iz tekmovanja, predstavljal edinstveni izziv teka. Na štartu je vozilo aktiviralo čipe v štartnih številkah tekačev, 30 minut pozneje pa je Renault Kadjar pričel loviti tekače z začetno hitrostjo 15 km/h in v rednih intervalih pospeševal, dokler ni prehitel še zadnjega tekača.

Najprej v vročem soncu, nato pa v osvežujočem dežju je v Ljubljani teklo staro in mlado. Resni in hitri tekači, nedeljski rekreativci, pa tudi tisti, ki so (zaradi dobrega namena) tekaške čevlje obuli prvič. Med vsemi je bilo še posebej dobro motiviranih in nasmejanih 242 tekačev Renaultove slovenske ekipe Passion4life. Ker so vedeli, da bodo z vsakim pretečenim kilometrom dodatno za pomoč prispevali še po en evro, so vsi po vrsti presegli samega sebe. Po izjemno srčnem teku in podrtih osebnih rekordih so, ko je zadnjega iz skupine prehitel zasledovalni Renault Kadjar, skupaj pretekli neverjetnih 3.938,30 kilometra.

Da gre za izjemen uspeh Slovenije, priča tudi dejstvo, da je teh 242 tekačev svojo ekipo Passion4life poneslo na četrto mesto na celem svetu.

Tekli so za tiste, ki ne morejo

Vsak udeleženec teka je svojo celotno štartnino namenil neprofitni fundaciji Wings for Life, ki išče zdravilo za poškodbe hrbtenjače. Dodatno pa je ekipa Passion4life, ki jo je ustanovil Renault Slovenija, s pretečenimi kilometri zbrala še za 3.938,30 eur donacij. Gre za 3.938,30 kilometrov tekačev, ki so nabirali upanje za tiste, ki danes še ne morejo teči.