Slepi in slabovidni kot odlični vozniki?

Aktualno, Zanimivosti

Skupina 30 slepih in slabovidnih oseb se je prejšnji teden zbrala na Fordovem testnem poligonu, da bi preizkusili nekaj, za kar se je marsikomu med njimi zdelo nedosegljivo – vozili so avto. Pod vodstvom profesionalnih inštruktorjev se je…

Skupina 30 slepih in slabovidnih oseb se je prejšnji teden zbrala na Fordovem testnem poligonu, da bi preizkusili nekaj, za kar se je marsikomu med njimi zdelo nedosegljivo – vozili so avto. Pod vodstvom profesionalnih inštruktorjev se je skupina lotila hitrih ravninskih odsekov in ovinkov v Fordovem razvojnem centru v Merkenichu pri Kölnu. Najhitrejši voznik je dosegel hitrost 120 km/h.

 
515276D6-AC49-11E0-A89D-728565B94067Velika hitrost je morda vredna omembe, a za ta dan je bil zastavljen še en resnejši cilj – pomagati slepim in slabovidnim pri razumevanju vozil in prometa na način, ki jim bo pomagal v vsakodnevnem življenju.  
 
“V čast nam je, da lahko sodelujemo pri dogodku, ki slepim in slabovidnim zagotavlja edinstveno priložnost, da se preizkusijo za volanom sodobnega Forda, a upam, da nas je današnji dan naučil tudi nekaj dragocenih lekcij,” je povedal dr. Wolfgang Schneider, podpredsednik za pravne, upravne in okoljske zadeve pri Fordu Evropa. “V prometu se osebe z motnjami vida orientirajo s pomočjo zvokov, zato lahko hitro narobe precenijo velikost in hitrost avtomobilov. Tovrstne težave bi radi odpravili z vzpodbujanjem k večjemu sodelovanju v prometu, ki nam lahko vsem pomaga do večjega razumevanja in samozavesti.”
 
Vožnja slepih in slabovidnih oseb je skupni projekt Forda v Nemčiji in kölnske nadškofije, pomagajo pa tudi zvezno združenje inštruktorjev vožnje, policija v Kölnu, vodilni nemški avtoklub ADAC in lokalne dobrodelne organizacije. 53 Fordovih uslužbencev je prostovoljno pomagalo pri organizaciji dogodka v sklopu Fordovega programa za sodelovanje s skupnostjo.
 
Tokratni dogodek je bil le eden v vrsti Fordovih dogodkov za slepe in slabovidne voznike v zadnjih letih. Gostje so lahko ‘vzeli v roke’ različna vozila in si zagotovili občutek o njihovih oblikah in razsežnostih.
 
Lushe Grabanica, 28, iz Treffelhausna, se je na dogodek prijavila prek Facebooka in je bila navdušena nad izkušnjo vožnje. “Voziti avto je zame svoboda. Navadno sedim na sovoznikovem sedežu in tudi tam uživam v izkušnji vožnje. Občutek za volanom pa je še veliko boljši, saj lahko aktivno sodelujem. Zaradi tega dogodka se je povečalo moje zaupanje v voznike.”
 
Katrin Berus, 32, iz Kleveja, je postala navdušena občudovalka Fieste: “Po mojem občutku je veliko avtov zelo oglatih in so na otip robati, ostri. Ford Fiesta je s svojimi zaobljenimi ploskvami na zunanji in notranji strani veliko prijetnejša. Tudi z vožnjo nisem imela velikih težav. Uporaba sklopke in prestavne ročice je bila veliko preprostejša, kot sem pričakovala.”
 
Inštruktorji so bili presenečeni, kako hitro so uspeli udeleženci obvladati vse potrebne krmilnike za vožnjo – v veliko primerih znatno hitreje od voznikov brez težav z vidom.  
 
Hiter razvoj novih tehnologij – vključno z varnostnimi sistemi, ki temeljijo na kamerah in radarjih, ter napredno satelitsko navigacijo – dejansko povečuje možnosti, da bi lahko slepi in slabovidni vozili.    
 
“Tehnologija napreduje tako hitro, da bo slepim in slabovidnim izkušnja večje svobode za volanom na voljo že v 15 ali 20 letih,”  je zaključil Schneider.