SKYACTIV prejel priznanje »RJC Technology of the Year Award 2012«

Aktualno

Mazda je za svoj novi 1,3-litrski bencinski motor SKYACTIV-G prejela priznanje »RJC Tehnology of the Year Award« za leto 2012, ki ga letno podeljuje japonsko združenje avtomobilističnih raziskovalcev in novinarjev (Automotive Researchers’ and…

Mazda je za svoj novi 1,3-litrski bencinski motor SKYACTIV-G prejela priznanje »RJC Tehnology of the Year Award« za leto 2012, ki ga letno podeljuje japonsko združenje avtomobilističnih raziskovalcev in novinarjev (Automotive Researchers’ and Journalists Conference of Japan).

 
357ABE82-BE5F-11E0-AB5C-728565B940671,3-litrski bencinski motor SKYACTIV-G je na voljo v modelu Mazda Demio za japonski trg. Predsednik združenja RJC Hiroši Fukunaga je podelitev priznanja razglasil po finalnem glasovanju. 
 
Inovativni 1,3-litrski motor SKYACTIV-G odlikuje visoko  kompresijsko razmerje 14:1 in izjemna zmogljivost, zlasti ob visoki obremenitvi v območju nizkih vrtljajev. V želji po izognitvi klenkanju motorja, kar je neizbežna težava pri običajnih motorjih z visokim kompresijskim razmerjem, 1,3-litrski bencinski motor SKYACTIV-G vključuje številne nove tehnologije, kot so večluknjični vbrizgalniki za natančno vbrizgavanje ali posebna oblika batov, ki omogoča idealno izgorevanje.
 
Prvi Mazdin model na evropskem trgu, ki bo vključeval celotno tehnologijo SKYACTIV z novimi motorji, menjalniki, karoserijo in podvozjem, bo Mazda CX-5 s prihodom spomladi 2012. Novo športno kompaktno vozilo bo odlikovala izjemna varčnost, prijaznost okolju in vrhunsko vozno udobje.