SKYACTIV ponovno prejel nagrado JSAE

Aktualno

Mazda je ponovno prejela priznanje za razvoj naprednih tehnologij za nižjo porabo goriva in prijaznost okolju. Na 61. letnem srečanju japonskih inženirjev s področja avtomobilske industrije (Society of Automotive Engineers of Japan – JSAE)…

1BCCA7A6-87D8-11E0-BCD6-C16465B94067Mazda je ponovno prejela priznanje za razvoj naprednih tehnologij  za nižjo porabo goriva in prijaznost okolju. Na 61. letnem srečanju japonskih inženirjev s področja avtomobilske industrije (Society of Automotive Engineers of Japan – JSAE) sta bila s priznanjem Outstanding Technical Paper Award nagrajena dva Mazdina inženirja. Takaši Jouso in Masahisa Jamakava iz Mazdinega razvoja pogonskih sklopov sta prejela najvišje priznanje za njuno študijo o povezavi med lastnostmi goriva in samovžigom v bencinskih motorjih s sistemom HCCI.   

 

Mazdo odlikuje več kot 90 let inovativnega inženirskega znanja in letošnje priznanje predstavlja že 11. nagrado od leta 2006, ki jih je Mazda prejela od združenja JSAE. Lani je na primer Mazda prevzela tri priznanja za raziskave na področju Mazdine nove generacije vozil s tehnologijo SKYACTIV, in sicer za Mazdin edinstven sistem ‘i-stop’, katalizator z nanotehnologijo in raziskavo materiala hrupne izolacije.

Letošnja zmagovalca sta okronana za analizo učinkov različnih komponent goriva pri vžigu motorja z uporabo homogenega kompresijskega vžiga (HCCI). Raziskava Mazdinih inženirjev predvideva trenutek samovžiga za različne vrste bencina na svetovnih trgih in hkrati predstavlja rešitev za izognitev klenkanju motorja z uporabo standardnega sistema z vžigalno svečko. Analiza je bila opravljena v namene razvoja novega Mazdinega bencinskega motorja SKYACTIV-G, ki ga odlikuje najvišje doseženo kompresijsko razmerje na svetu (14:1) na področju proizvodnje bencinskih motorjev, obenem pa bistveno nižja poraba goriva in manjši izpusti škodljivih plinov.

 

Pregled Mazdinih priznanj s strani združenja JSAE

2010       Keničiro Saruvatarije prejel priznanje za tehnološki razvoj Mazdinega edinstvenega zgorevalnega sistema za zaustavitev in ponovni samodejni zagon motorja po imenu ‘i-stop’.  Seidži Mijoši je prejel nagrado znanosti za razvoj platinaste skupine kovin pri nanokatalitični tehnologiji.

               Naoko Jorozuje prejel priznanje za razpravo o absorpcijskih tehnikah voznega hrupa. 

2009      Motonori Išibaši je bil nagrajen s priznanjem za kazalce voznega sloga in njegov vpliv na vozilo.

               Kouičiro Harada, Hiroši Jamada, Hiroki Fudžita, Kendži Okamoto in Akihide Takami so prejeli nagrado za razvoj visoko učinkovitega zgorevalnega katalizatorja z materiali, prehodnimi za kisikove ione

2008      Kendži Suzuki, Kouičiro Harada, Hiroši Jamada, Kendži Okamoto in Akihide Takami so bili nagrajeni za študijo nizke temperature oksidacije pri dizelskem motorju s pomočjo kopičenja kisika pri dizelskem filtru trdnih delcev.

2007       Daisuke Šimo je prejel znanstveno nagrado za emisije Asahara za zmanjšanje izpustov pri dizelskih motorjih s pomočjo ponovnega kroženja izpušnih plinov (EGR) in hlajenjem vstopnega zraka.

Cutomu Šigenaga in Tošihiro Jošidasta prejela nagrado za tehnološki razvoj in komercializacijo okolju prijaznega enakomernega  elektrostatskega nanosa laka.

2006       Taeko Šimizu je prejel nagrado Asahara za dolgoročne dosežke raziskav analize izpustov in tehnik zmanjšanja škodljivih plinov. 

Kacuja Nišiguči, Tošijuki Gendo, Kendži Takase, Johei Šodži in Kunihiko Taoso prejemniki priznanja za razvoj tehnologije točkovnega frikcijskega varjenja železa in aluminija.