Skoraj 6000 naročil Opel Amper

Aktualno

Skladno z načrti so stekle prve dobave električnega avtomobila Opel Ampera. Tako so prvi kupci že dobili svoj električni avtomobil z revolucionarno zmožnostjo podaljšanja dosega. Število naročil v Evropi je že skoraj 6000.

Skladno z načrti so stekle prve dobave električnega avtomobila Opel Ampera.
 

Tako so prvi kupci že dobili svoj električni avtomobil z zmožnostjo podaljšanja dosega. Število naročil v Evropi je že skoraj 6000 in največ jih prihaja iz držav Beneluksa, Nemčije in Velike Britanije. Že čez dva meseca, konec aprila, prihaja Ampera v Slovenijo.

D820CFA4-62A2-11E1-98FC-F9B865B94067

»Dobava prvih avtomobilov poteka brez težav, zato lahko zadovoljno potrdim, da se naš prodajni načrt 10.000 enot v letu 2012 uspešno izvaja,« pravi Enno Fuchs, direktor Opla zadolžen za zagon e-mobilnosti. »Zelo smo zadovoljni, da lahko naši kupci končno vozijo revolucionarno Ampero.«
 
A Ampera ni požela le velikega zanimanja kupcev. Industrijski strokovnjaki, predstavniki medijev in celo tekmeci, so ji podelili številna priznanja in nagrade. Zmagala je v okrog 30 izborih in je ob vsem tudi finalistka letošnjega izbora za avtomobil leta. Pred nedavnim ji je Euro NCAP podelili tudi najvišjo oceno varnosti petih zvezdic.
 
Revolucionarna tehnologija
 
Kolesa Ampere vseskozi poganja električna energija. Akumulatorski sklop kapacitete električne energije 16 kWh napaja električni pogonski sklop moči 111 kW (150 KM) in zagotavlja doseg vožnje izključno na električno energijo brez izpustov med 40 do 80 km, odvisno od konfiguracije terena in sloga vožnje. Kadarkoli se akumulatorski sklop izprazni, se samodejno zažene motor na notranje zgorevanje v vlogi generatorja. To podaljša doseg avtomobila na več kot 500 kilometrov. V vožnji zagotavlja Amperin električni pogonski sklop Voltec hipen navor 370 Nm, pospešek od nič do 100 km/h v približno devetih sekundah in največjo hitrost 161 km/h.
 
Zahvaljujoč Amperini domiselni in uporabni zasnovi ter celostnim zmogljivostim, je voznik v vožnji povsem sproščen, saj se ne obremenjuje z mislijo, da bo obstal na cesti z izpraznjenimi akumulatorji.
 
inset

Veljava premijske znamke

Večina kupcev Ampere je vozila avtomobil premijskih znamk. Zamenjali ga bodo za Ampero, saj jih je pritegnila možnost, da med prvimi uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo. Želijo namreč biti del revolucije električne mobilnosti, v kateri ima Opel vodilno vlogo.
 
Večina Amperinih kupcev je lastnikov oziroma upravljalcev večjih voznih parkov ali poslovnih uporabnikov avtomobilov. Tipični kupci velikih vozni parkov, ki so naročili Ampero v sorazmerno velikem obsegu in ji namenili opazno vlogo v svojih poslovnih načrtih, so velika lizing podjetja. Mednje sodijo največje družbe te vrste Lease Plan, ALD in Europcar. Ob tem so se tudi druge družbe, globalno prepoznavnih znamk, odločile, da z vključitvijo Ampere v vozni park, javno izpostavijo svoj odgovoren odnos do okolja.