Škodino srce znamke je tretja generacija modela Octavia

Zanimivosti

Tretja generacija Škode Octavie niza uspeh za uspehom. Najnovejše priznanje je za najboljši avto v razredu kompaktnih vozil na izboru ‘Best Cars 2015’, ki ga za bralce organizira nemška avtomobilistična revija ‘auto motor und sport’ (ams). Od prihoda na trg v začetku leta 2013 je Škodina prodajna uspešnica tako osvojila že 44 nacionalnih in mednarodnih […]

Tretja generacija Škode Octavie niza uspeh za uspehom. Najnovejše priznanje je za najboljši avto v razredu kompaktnih vozil na izboru ‘Best Cars 2015’, ki ga za bralce organizira nemška avtomobilistična revija ‘auto motor und sport’ (ams).

Od prihoda na trg v začetku leta 2013 je Škodina prodajna uspešnica tako osvojila že 44 nacionalnih in mednarodnih avtomobilskih nagrad. Škoda Octavia je zadetek v polno tudi na prodajnih tržiščih, saj se je do danes za tretjo generacijo tega modela odločilo že več kot 500.000 kupcev. Leta 2014 se je njena prodaja na svetovni ravni dvignila za 8,1 odstotka, prodanih je bilo 388.800 vozil. V Zahodni Evropi so leta 2014 zabeležili kar 22,5-odstotno povečanje prodaje. Na Češkem, Madžarskem, Finskem, Slovaškem, Poljskem, Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Islandiji je bila Škoda Octavia v preteklem letu najbolje prodajano novo vozilo.

octavia-tretje-generacije

Octavia je za nas pri Škodi nekaj prav posebnega. Razvoju tega avtomobila smo se posvetili z vsem srcem. Priznanje bralcev revije ‘auto motor und sport’ je dokaz, da smo pri tem modelu veliko stvari naredili pravilno,” je povedal predsednik uprave družbe Škoda prof. dr. h.c. Winfried Vahland.

Izvrstne produktne lastnosti in vsestranske talente Škode Octavie cenijo v enaki meri kupci kot tudi avtomobilistični strokovnjaki in specializirani mediji. Z dosedanjimi 44 zmagami na uglednih nacionalnih in mednarodnih avtomobilskih izborih se Škoda Octavia v svojem segmentu uvršča med največkrat nagrajena vozila. Tretja modelska generacija je v zadnjih dveh letih osvojila nagrade v skupno dvanajstih državah, med drugim na Češkem, v Nemčiji, na Kitajskem, v Rusiji, Indiji in celo v Avstraliji. Pri Octavii so pohvalili predvsem njeno prijaznost do družin, zelo dobro funkcionalnost, stabilen ostanek vrednosti, izvrstno razmerje med ceno in vrednostjo ter nenazadnje njeno privlačno obliko.