Škodine hostese zasijale ob Vrbskem jezeru

Aktualno, Zanimivosti

Znamka Škoda na letošnjem GTI-srečanju ob Vrbskem jezeru premierno predstavlja model Yeti Xtreme, energično-športno rally različico njihovega priljubljenega kompaktnega športnega terenca. Prav tako je javnosti prvič na ogled postavljena študija Škoda CitiJet, ki so jo izdelali Škodini praktikanti. Kot je pri Škodi v navadi je njihovo prizorišče polno simpatičnih hostes. Legendarno srečanje predelanih Volkswagnovih vozil bo letos […]

33. legendarno Volkswagnovo srečanje od 28. do 31. maja 2014

Znamka Škoda na letošnjem GTI-srečanju ob Vrbskem jezeru premierno predstavlja model Yeti Xtreme, energično-športno rally različico njihovega priljubljenega kompaktnega športnega terenca. Prav tako je javnosti prvič na ogled postavljena študija Škoda CitiJet, ki so jo izdelali Škodini praktikanti. Kot je pri Škodi v navadi je njihovo prizorišče polno simpatičnih hostes.

Kompaktni športni terenec z ambicijami v rallyju: energična študija Škoda Yeti Xtreme

Kompaktni športni terenec z ambicijami v rallyju: energična študija Škoda Yeti Xtreme

Legendarno srečanje predelanih Volkswagnovih vozil bo letos na sporedu že 33. leto zapored. Okrog 200.000 avtomobilskih navdušencev bo za podaljšani binkoštni vikend (od 28. do 31. maja) romalo na kultno prireditev v Ribnico na avstrijskem Koroškem. Znamka Škoda se tokrat GTI-srečanja udeležuje petič.

33. legendarno Volkswagnovo srečanje od 28. do 31. maja 2014

33. legendarno Volkswagnovo srečanje od 28. do 31. maja 2014, kjer lahko spoznate lepotice

“Želimo, da se nadaljuje naš pozitivni razvoj in da rastemo z novimi modeli,” je povedal direktor prodaje pri Škodi, Werner Eichhorn. “S tem bomo okrepili emocionalni naboj naše znamke. Škoda Yeti Xtreme kot dinamična in energična študija kompaktnega športnega terenca odraža Škodine kompetence na področju štirikolesnega pogona kot tudi dobro poznavanje rallyja,” tako Eichhorn.

Škodini oblikovalci so model Yeti Xtreme zasnovali kot izrazito športno in dinamično izvedbo njihovega uspešnega kompaktnega športnega terenca, s katerim bo mogoče sodelovati na rally tekmovanjih. Študija združuje moč štirikolesno gnanega športnega terenca ter energične oblikovne elemente in opremo dirkaškega rally vozila. Vozilo poganja 1,8-litrski motor TSI z močjo 112 kW. Za prenos moči skrbi 6-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko (DSG). Največji navor znaša 250 Nm, na voljo pa je med 1.500 in 4.200 vrt./min. Yeti Xtreme pospeši od 0 do 100 km/h v 9 sekundah, njegova najvišja hitrost znaša 192 km/h. Opremljen je s posebnimi zavorami iz Octavie RS. V vpadljivi matirani sivi barvi lakirani Yeti je obut v 17-palčna aluminijasta platišča in velike terenske pnevmatike. Stranska stekla ima zatemnjena. Streha in obrobe platišč izstopajo v kontrastni svetlo rumeno-zeleni barvi. Na sprednjem delu ima energični športnik velik odbijač in veliko odprtino za zajemanje zraka ter LED-žaromete. Višina podvozja je nastavljiva, kar pritiče robustno-športnemu značaju vozila.

Notranjost navduši s športno rally opremo, ki vključuje tudi vse, kar je potrebno za udelež-bo na rally tekmovanjih. Potnikom so namenjeni štirje individualni športni sedeži Recaro z integriranimi štiritočkovnimi varnostnimi pasovi. Potem je tu še superšportni volan z obvolanskima prestavnima tipkama. Druga Škodina zvezda na srečanju ob Vrbskem jezeru bo model Škoda CitiJet. Gre za dinamično in emocionalno oblikovan mestni kabriolet, izdelan na osnovi Škode Citigo. Dvosedežnik je rezultat projekta ‘Škoda Azubi Car’, ki so ga v tem letu izpeljali prvič. Šest mesecev je skupno 16 Škodinih praktikantov delalo na tej študiji in zdaj jo bodo prvič predstavili javnosti. Škoda CitiJet navduši z markantnim kovinskim lakiranjem v modro-beli kombinaciji in s športnimi, modro lakiranimi 16-palčnimi aluminijastimi platišči. Tu so še ročno izdelani usmernik zraka na zadku in močan izpušni sistem z dvema izpušnima cevema. Pod sprednjim pokrovom je vgrajen bencinski motor 1.0 MPI z močjo 55 kW (75 KM).

Notranjost v slogu rallyja s simpatično hosteso

Notranjost v slogu rallyja s simpatično hosteso