Škoda v Frankfurtu predstavlja MissionL

Aktualno, Novosti

S svetovno premiero študije MissionL češka avtomobilska znamka Škoda na frankfurtskem mednarodnem avtomobilskem salonu predstavlja predserijsko kompaktno limuzino in začenja obsežno modelsko ofenzivo. Nova limuzina bo kot šesta modelska…

S svetovno premiero študije MissionL češka avtomobilska znamka Škoda na frankfurtskem mednarodnem avtomobilskem salonu predstavlja predserijsko kompaktno limuzino in začenja obsežno modelsko ofenzivo. Nova limuzina bo kot šesta modelska serija lanširana v Evropi, Rusiji in na Kitajskem, in sicer nekoliko prilagojena posameznim tržiščem.

 
B469E540-D860-11E0-BCEF-035665B94067Za Indijo je načrtovana posebna izvedba modela. S tem znamka sledi svoji strategiji mednarodne rasti do leta 2018, ki si jo je zadala lani. Do leta 2018 naj bi prodali vsaj 1,5 milijona vozil letno in tako podvojili sedanji obseg prodaje. 
 
„MissionL je konkretna napoved nove kompaktne limuzine in nakazuje pot, ki smo si jo izbrali. Naša šesta modelska serija je ključni element naše modelske ofenzive,“ pravi predsednik Škodinega upravnega odbora prof. dr. h.c. Winfried Vahland. „S svetovno premiero v Frankfurtu pošiljamo jasno sporočilo: ŠKODA gre naprej s polnim plinom. V povprečju bomo v naslednjih dveh do treh letih vsakih šest mesecev predstavili novo vozilo.“
 
Svoje aktivnosti bo Škoda okrepila predvsem na hitro rastočih trgih, tj. na Kitajskem, v Rusiji in Indiji, kjer bo razširila svoje proizvodne kapacitete. V Indiji bodo novo kompaktno limuzino začeli izdelovati še letos, na Kitajskem pa leta 2013. Sredi leta 2013 bo tam – prav tako v sodelovanju s podjetjem Shanghai Volkswagen – stekla tudi proizvodnja kompaktnega športnega terenskega vozila (SUV) Yeti. Za rusko tržišče bodo v okviru sodelovanja med koncernoma Volkswagen in GAZ Group ta SUV izdelovali v GAZ-ovi tovarni v kraju Nizhny Novgorod.  Ob tem ŠKODA nikakor ne bo zanemarila evropskega in domačega, češkega, trga: v matični tovarni v Mladi Boleslav bodo v prihodnje poleg Fabie in Octavie izdelovali še tretji model, za kar bodo ustrezno povečali kapacitete. V tovarni v Vrchlabí pa bo od konca leta 2012 naprej za koncern Volkswagen izdelovala avtomatski menjalnik z dvojno sklopko DQ200.