Škoda Yeti kot 'Adventure', 'Laurin & Klement'

Aktualno, Novosti

V salone prihajata kar dve novi različici Škodinega priljubljenega športno-terenskega modela Yeti. Yeti ‘Adventure’ je posebni model z opremo, prilagojeno za pustolovce. Novost v programu za Škodo Yeti je tudi paket izjemno kakovostne opreme, poimenovan ‘Laurin & Klement’.

V avtomobilske salone prihajata kar dve novi različici Škodinega priljubljenega kompaktnega športno-terenskega modela Yeti.
 

Yeti ‘Adventure’ je posebni model z opremo, prilagojeno za pustolovce. Novost v programu za Škodo Yeti je tudi paket opreme, poimenovan ‘Laurin & Klement’. Poleg tega je odslej pri Yetiju 1,4-litrski bencinski motor TSI z močjo 90 kW mogoče kombinirati tudi s 7-stopenjskim menjalnikom z neposrednim prestavljanjem (DSG). V prihodnje bo za Škodo Yeti mogoče kot dodatno varnostno opremo naročiti tudi sistem za zaznavanje utrujenosti voznika.

DB28062A-3233-11E2-8F48-E7A465B94067

Predstavljene novosti naj bi še bolj utrdile tržni položaj Yetija. Samo v prvih devetih mesecih leta 2012 se je obseg prodaje modela Škoda Yeti povzpel na več kot 66.400 vozil oz. se je v primerjavi z enakim lanskim obdobjem povečal za skoraj 31 %.
 
Posebni model Škoda Yeti Adventure vzbuja veselje do pustolovščin: za to poskrbijo številne rešitve, kot so denimo paket zunanje opreme ‘Reef’ s 17-palčnimi platišči Matterhorn, srebrnimi strešnimi letvami in bočnimi zaščitnimi letvami s kromiranim pasom ter sedežne prevleke s srebrnim progastim vzorcem. Osnova za ta posebni model je paket opreme Ambition. Vrsto motorja in menjalnika lahko kupci zdaj izbirajo iz celotne palete. 
 
Za ljubitelje elegance pa bo kmalu naprodaj še posebej žlahtna izvedba modela Yeti: Škoda Yeti Laurin & Klement (L&K), poimenovana po obeh ustanoviteljih družbe, mehaniku Václavu Laurinu in knjigarnarju Václavu Klementu. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1895 in se je kasneje združilo s Škodo. Po modelih Škoda Octavia in Superb je Yeti zdaj že tretji Škodin model z lastnim paketom opreme L&K. Visoko kakovost Yetija L&K tako zaznamujejo 17-palčna aluminijasta platišča Annapurna, biksenonski žarometi s funkcijo smerno prilagodljivih luči, samodejno zasenčenje zunanjega ogledala na voznikovi strani, zatemnjena stekla (SunSet) in srebrne strešne letve. Opremo L&K navzven označujeta napisa na obeh sprednjih blatnikih. Oprema L&K je na voljo v kombinaciji z belim in vsemi kovinskimi zunanjimi laki ter s skoraj vsemi motorji (izjemi sta 1.2 TSI/77 kW in 1.6 TDI CR/77 kW). 
 
Notranja oprema izpolnjuje domala sleherno željo. Črni usnjeni sedeži s srebrnimi šivi in vtisnjenim napisom L&K, trikraki večfunkcijski volan, prestavna ročica in ročica ročne zavore v črnem usnju s srebrnimi šivi, dekorativni elementi v klavirskem laku ali žlaht-nem lesu z napisom L&K, vstopne letve spredaj z napisom L&K, tekstilni predpražniki s srebrnimi obrobami, radio Bolero, garnitura mrež – vse to je vključeno v opremo modela Škoda Yeti L&K.
 
Privlačna je tudi razširitev ponudbe motorjev za model Škoda Yeti. Za kompaktnega športnega terenca je namreč na voljo nova kombinacija motorja in menjalnika, in sicer je za 1,4-litrski TSI (90 kW) zdaj možno naročiti avtomatski 7-stopenjski menjalnik DSG. Med zanimivejše novosti v varnostni opremi za Škodo Yeti sodi opcijski sistem za zaznavanje utrujenosti voznika. Poleg tega je na voljo še posodobljena različica navigacijskega sistema Columbus, ki zdaj med drugim lahko sprejema tudi digitalne radijske postaje. Od novembra 2012 naprej pa bo tudi za Yetija na voljo nova generacija prestavnih ročic.
 
Na ravni celotne modelske palete bo Škoda z novim modelskim letom na primer spremenila poimenovanje za varnostni sistem ESP: v prihodnje se bo imenoval ESC – Electronic Stability Control. V ponudbi barv v prihodnje ne bo več vodeno modre barve; namesto nje bo v program vključen nekoliko temnejši odtenek, srebrnomodra barva (shark blue).