Škoda Superb med finalisti izborov za priznane avtomobilske nagrade

Zanimivosti

Paradni konj Škode se je uvrstil tako med finaliste za nagrado “avto leta 2016” kot tudi med finaliste za nagrado “svetovni avto leta 2016”. Povsem na novo zasnovani paradni konj znamke z ekspresivnim dizajnom, naprednimi tehnologijami in neprekosljivo prostornostjo. Poleg tega dosega nov nivo na področju varnosti, udobja, povezljivosti in prijaznosti do okolja ter se tako […]

Škoda Superb

Paradni konj Škode se je uvrstil tako med finaliste za nagrado “avto leta 2016” kot tudi med finaliste za nagrado “svetovni avto leta 2016”.

Povsem na novo zasnovani paradni konj znamke z ekspresivnim dizajnom, naprednimi tehnologijami in neprekosljivo prostornostjo.

Poleg tega dosega nov nivo na področju varnosti, udobja, povezljivosti in prijaznosti do okolja ter se tako povzpenja v zgornji del srednjega avtomobilskega razreda. Novi Škoda Superb je kot limuzina v Evropi naprodaj od junija lanskega leta. Konec oktobra je vstopil na kitajski trg, trenutno pa se začenja prodaja v Indiji. Kot karavanska različica z oznako Combi je novinec pri trgovcih na voljo od septembra 2015 naprej. Januarja je bila prodaja v svetovnem merilu za 62,3 odstotka višja kot v istem mesecu lanskega leta, v Zahodni Evropi celo za 104,5 odstotka.

Novi Škoda Superb sodi med deset finalistov izbora “svetovni avto leta 2016”. Žirijo letošnje leto sestavlja 73 specializiranih novinarjev iz 23 držav. Trije najboljši finalisti bodo razglašeni na ženevskem avtomobilskem salonu v začetku marca 2016. Zmagovalec ter drugo- in tretjeuvrščeni v posameznih kategorijah bodo priznanja prejeli aprila na mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku (NYIAS).

skoda-superb-voznja

Znanih je tudi že sedem finalistov izbora “avto leta”. Žirija je svoje favorite izbrala med 35 nedavnimi prihodi na trg v evropski avtomobilski industriji. Na predvečer ženevskega avtomobilskega salon 2016 bo najboljši novinec leta prejel najstarejšo in najpomembnejšo nagrado v avtomobilski panogi. Do podelitve bo žirija, ki jo sestavlja 58 avtomobilskih strokovnjakov iz 22 držav, natančno preizkusila vseh sedem finalistov. Ključni kriteriji pri ocenjevanju bodo dizajn, inovativnost, kakovost ter razmerje med ceno in vrednostjo.

Škoda Superb je bil v preteklih mesecih deležen pozitivnih odzivov in je že prejel priznane nagrade. Septembra lansko leto je bil ta vrhunski model zaradi svojega natančnega, ekspresivnega in emocionalnega dizajna že odlikovan s priznanjem “najboljši med najboljšimi” v kategoriji “zunanjost volumenskih znamk” na tekmovanju avtomobilskih znamk 2015. Tako je sklenila žirija sveta za oblikovno zasnovo (German Design Council). Britanska revija What Car? je modelu Škoda Superb Combi podelila naslov “najboljši karavan leta 2016”.