Škoda Rapid Spaceback pospešila utrip oblikovalskih src

Poslovno

Škoda Rapid Spaceback je prejela nagrado svetovnega ugleda Red Dot za izjemno produktno oblikovanje. Žirija priznanih strokovnjakov to priznanje vsako leto podeljuje v okviru natečaja Red Dot Design Award, mednarodno najbolj odmevnega natečaja s področja oblikovanja. Tudi nova Škoda Octavia Combi RS je strokovnjake prepričala s svojim dizajnom in je prejela priznanje “Častna omemba”. Prepričljiva […]

Škoda Rapid Spaceback je prejela nagrado svetovnega ugleda Red Dot za izjemno produktno oblikovanje. Žirija priznanih strokovnjakov to priznanje vsako leto podeljuje v okviru natečaja Red Dot Design Award, mednarodno najbolj odmevnega natečaja s področja oblikovanja.

Tudi nova Škoda Octavia Combi RS je strokovnjake prepričala s svojim dizajnom in je prejela priznanje “Častna omemba”.

skoda-rapid

Prepričljiva proporcionalna razmerja, prečiščene površine in ostre linije zaznamujejo zunanjost nove Škode Rapid Spaceback. V njej se s čisto, izrazito in svežo obliko prepoznavno odraža Škodina nova oblikovalska filozofija. Rapid Spaceback tako priča o več kot stoletni tradiciji Škodinega prefinjenega oblikovanja. S temi močnimi geni znamke danes vodja oblikovanja znamke Škoda Jozef Kabaň in njegova ekipa postavljajo nova merila v oblikovanju sodobnih avtomobilov.

Škodina moderna oblikovalska filozofija, ki so jo kupci sprejeli z navdušenjem, je sedaj ponovno prepričala žirijo uglednega oblikovalskega natečaja Red Dot. Škodin kompaktni petvratnik Rapid Spaceback se je uspešno boril proti močni konkurenci in od strokovnjakov prejel nagrado Red Dot za visokokakovostno oblikovanje.

40 mednarodnih strokovnjakov za oblikovanje je vzelo pod drobnogled Škodo Rapid Spaceback in druge sodelujoče izdelke na natečaju Red Dot Design Award 2014. Poleg kriterijev, kot so stopnja inovativnosti, funkcionalnost, ergonomija in dolga življenjska doba, so odločali tudi o ekološki sprejemljivosti in uporabni kakovosti. Skupno se je za nagrade s 4.815 idejami potegovalo 1.816 proizvajalcev, oblikovalcev in arhitektov iz 53 držav.

Zelo smo veseli, da sta naše delo in edinstven videz Škodinih modelov tako dobro sprejeta. Nagrada Red Dot potrjuje, da smo s Škodino oblikovalsko filozofijo na pravi poti,” je povedal Škodin glavni oblikovalec Jozef Kabaň.