ŠKODA Octavia G-TEC

Aktualno

S širitvijo svojega nabora okolju prijaznih modelov, Škoda znova daje večji poudarek vozilom s pogonom na stisnjen zemeljski plin (angl. CNG = compressed natural gas). Zadnja novost je nova Škoda Octavia G-TEC, ki bo svetovno premiero doživela na avtomobil­skem salonu v Ženevi.

ŠKODA Octavia G-TEC

S širitvijo svojega nabora okolju prijaznih modelov, Škoda znova daje večji poudarek vozilom s pogonom na stisnjen zemeljski plin (angl. CNG = compressed natural gas). Zadnja novost je nova Škoda Octavia G-TEC, ki je svetovno premiero doživela na avtomobil­skem salonu v Ženevi.

To pomeni, da bo najbolje prodajani Škodin model prvič šel v serijsko proizvodnjo s pogonom na stisnjen zemeljski plin. Škoda s tem predstavlja svoj drugi model s plinskim pogonom; prvi je bil Škoda Citigo CNG Green tec. Prodaja bo stekla v mesecu maju. Pogon na stisnjen zemeljski plin je na voljo za modela Octavia in Octavia Combi.

ŠKODA Octavia G-TEC

Škoda namerava pri razvoju svojih vozil znatno zmanjšati porabo in emisije,” tako dr. Frank Welsch, član uprave družbe Škoda, ki je odgovoren za tehnični razvoj in obliko­vanje. “Pogon na stisnjen zemeljski plin je pomemben mejnik v naši trajnostni strategiji. CNG predstavlja praktičen napredek na področju okolju prijazne vožnje in dandanes pred­stavlja dobro razmerje med ceno in vrednostjo. Tako lahko izpolnimo zahteve kupcev, ki želijo okolju prijazna, varčna in cenovno dostopna vozila. Nova Octavia G-TEC je okoljska zvezda v razredu kompaktnih vozil, ki še dodatno povečuje privlačnost naše najbolje prodajane modelske serije,” pravi Welsch.

Octavia G-TEC in Octavia Scout sta zadnji različici nove Škode Octavie, ki sledita modelom Octavia, Octavia Combi, Octavia 4×4 Combi in športni izpeljanki Octavia RS. Vozilo bo na voljo v 15 evropskih državah: Belgija, Danska, Nemčija, Finska, Francija, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Avstrija, Švedska, Švica, Slovaška in Češka.