Škoda izdelala pol milijona Octavij tretje generacije

Poslovno

Škoda je na dan 15. 12. izdelala Octavio tretje generacije z zaporedno številko 500.000. Jubilejno vozilo, bela Octavia GreenLine je zapeljalo s proizvodnega traku v Škodini matični tovarni v Mladi Boleslav. Tretja generacija Octavie postavlja merila v svojem razredu in je po mnenju proizvajalca največja, najbolj praktična, najvarnejša, najudobnejša in okolju najbolj prijazna Octavia doslej. […]

ŠKODA Octavia G-TEC

Škoda je na dan 15. 12. izdelala Octavio tretje generacije z zaporedno številko 500.000. Jubilejno vozilo, bela Octavia GreenLine je zapeljalo s proizvodnega traku v Škodini matični tovarni v Mladi Boleslav.

Tretja generacija Octavie postavlja merila v svojem razredu in je po mnenju proizvajalca največja, najbolj praktična, najvarnejša, najudobnejša in okolju najbolj prijazna Octavia doslej. Tako Octavia limuzina kot Octavia Combi sta na voljo bodisi s pogonom na sprednja kolesa ali štirikolesnim pogonom, Octavia RS pa je najhitrejša serijska Octavia vseh časov. Okolju izredno prijazna Škoda Octavia GreenLine porabi le 3,2 litra dizelskega goriva na 100 kilometrov (emisije CO2: 85 g/km). Leta 2014 sta bili premierno predstavljeni Škoda Octavia G-TEC s pogonom na zemeljski plin in robustna, vsestranska Škoda Octavia Scout z odličnimi terenskimi lastnostmi. Poleg tega je v Evropi na voljo ekskluzivna različica Škoda Octavia L&K.

ŠKODA Octavia G-TEC

V Zahodni Evropi se je prodaja Octavie v letošnjem letu do konca novembra povečala za 24,7 odstotka in v številnih državah dosegla prodajne rekorde. Model sodi tudi med največkrat nagrajena vozila v svojem razredu in je uspel prepričati na številnih primerjalnih testih.

Škodo Octavio izdelujejo ne le na Češkem, pač pa tudi na Kitajskem, v Rusiji, Indiji, Ukrajini in Kazahstanu. Kot Škodin največji posamični trg ima Kitajska osrednjo vlogo za znamko in za model. Škoda Octavia je bila na Kitajskem predstavljena sredi leta 2014. In to uspešno: novembra 2014 je model na kitajskem tržišču dosegel 112,4-odstotno rast prodaje.

Octavia je najpomembnejši model Škodine mednarodne strategije rasti in gonilo največje produktne ofenzive v zgodovini podjetja. V prihodnjih letih namerava Škoda prodajo v svetovnem merilu povečati na najmanj 1,5 milijona vozil letno.

Octavia od vseh avtomobilov najbolje simbolizira bliskovit vzpon znamke v preteklih dveh desetletjih. Z uvedbo Octavie leta 1996 je povezan razvoj v mednarodnega proizvajalca avtomobilov, ki je prisoten na več kot 100 svetovnih trgih. Od leta 1996 do konca novembra je bilo po vsem svetu končnim kupcem prodanih 4,46 milijona vozil Octavia.