Škoda Golfovega razreda se bo imenovala “Scala”

Aktualno, Novosti

Po predstavitvi silhuete Škoda razkriva tudi ime novega kompaktnega modela: Škoda Scala.

Ime izhaja iz latinske besede ‘scala’ in pomeni ‘stopnice’ ali ‘lestev’, obenem pa v kompaktnem segmentu Škode predstavlja naslednji korak naprej. Nova Scala ima kot Škodin prvi serijski model v Evropi namesto Škodinega logotipa na sredini zadka napis ‘ŠKODA’.

Bernhard Maier, predsednik uprave družbe: “Z novo Škodo Scalo odpiramo novo poglavje v Škodinem kompaktnem razredu. Je popolna novost, ki postavlja nove standarde na področju tehnologije, varnosti in dizajna. Prepričani smo, da ima Scala najboljše možnosti, da za Škodo na novo definira A-segment.”

Škoda s Scalo prvič predstavlja nov oblikovalski slog za zunanjost in notranjost serijskih modelov. Že na pariškem avtomobilskem salonu je pritegnila pozornost z obliko Škode Vision RS. Z novim modelom je češka znamka tudi tehnološko naredila korak naprej in ponuja opremo, ki je bila do sedaj na voljo le v višjih razredih. V slovenščini bi to pomenilo ‘stopnice’ ali ‘lestev’.

Poleg tega nova Škoda Scala vzbuja pozornost s še eno novo, edinstveno lastnostjo: je prvi evropski serijski model znamke, ki ga namesto logotipa na sredini zadka krasi napis ‘ŠKODA’.