Širjenje Dongfeng Peugeot Citroën Automobile se ne ustavi

Poslovno

Družba DPCA je prejšnji teden položila temeljni kamen svoje četrte tovarne v Čengduju na Kitajskem, ki spremlja njeno rast prodaje na tem trgu. V četrti tovarni družbe DPCA, tovarni s proizvodno zmogljivostjo 360 tisoč vozil letno, bodo proizvajali vozila znamk Dongfeng Citroën, Dongfeng Peugeot in Dongfeng Fengshen, zlasti v razredih športnih terenskih vozil ter večnamenskih […]

Družba DPCA je prejšnji teden položila temeljni kamen svoje četrte tovarne v Čengduju na Kitajskem, ki spremlja njeno rast prodaje na tem trgu.

V četrti tovarni družbe DPCA, tovarni s proizvodno zmogljivostjo 360 tisoč vozil letno, bodo proizvajali vozila znamk Dongfeng Citroën, Dongfeng Peugeot in Dongfeng Fengshen, zlasti v razredih športnih terenskih vozil ter večnamenskih vozil. Prvi avtomobil bo proizvodno linijo zapustil konec leta 2016.

PSA-citroen

Industrijske zmogljivosti družbe DPCA trenutno obsegajo 3 tovarne v Wuhanu. Delujejo v dveh izmenah in imajo skupno potencialno zmogljivost 750 tisoč vozil letno. S to četrto tovarno bodo proizvodne zmogljivosti družbe DPCA leta 2016 presegle 1 milijon vozil. Gre za eno pomembnejših etap na poti do zastavljenega cilja v načrtu Back in the Race, ki predvideva 1 milijon prodanih vozil Peugeot in Citroën v Kitajski leta 2017.

28. marca 2014 sta Dongfeng in PSA Peugeot Citroën podpisala sporazum o globalnem strateškem partnerstvu s ciljem prodati 1,5 milijona vozil do leta 2020.

V prvih devetih mesecih leta 2014 je družba DPCA v Kitajski prodala 518 tisoč vozil, to je 30 % rast na trgu, ki je zabeležil 11 % rast. V letu 2014 naj bi družba DPCA v Kitajski prodala več kot 700 tisoč vozil.