Širitev sortirnega centra DHL Leipzig

Zanimivosti

Največji sortirni center DHL v Leipzigu nadaljuje s širitvijo. Prva gradbena faza je bila uradno končana 20. novembra, in sicer z razvrščanjem prve pošiljke v novem skladiščnem objektu. Skupna širitev bo povečala zmogljivosti obdelave sortirnega centra za 50 %, to je več kot 150.000 pošiljk na uro. Prav tako bo na voljo 200 od približno […]

Največji sortirni center DHL v Leipzigu nadaljuje s širitvijo. Prva gradbena faza je bila uradno končana 20. novembra, in sicer z razvrščanjem prve pošiljke v novem skladiščnem objektu.

Skupna širitev bo povečala zmogljivosti obdelave sortirnega centra za 50 %, to je več kot 150.000 pošiljk na uro. Prav tako bo na voljo 200 od približno 400 delovnih mest. DHL zdaj zaposluje več kot 3.800 ljudi v sortirnem centru in je vložil okoli 510 milijonov EUR, odkar so se začele operacije v letu 2008.

Širitev bo poleg obstoječega vključevala izgradnjo novega skladišča kapacitete 40.000 m2. To bo omogočilo učinkovitejše ravnanje s pošiljkami in proces sortiranja. Širitev vključuje namestitev sistema za rokovanje z materialom, parkirno dvorišče za tovornjake in skoraj 4.000 m2 pisarniških prostorov.

dhl-leipzig-cargo-factoid

Nov sistem razsvetljave bo zmanjšal porabo električne energije. Obstoječa cisterna deževnice bo dopolnjena z drugo, ki bo zagotovila okolju prijazno oskrbo z vodo. V splošnem okviru DHL programa GoGreen, bo objekt prispeval k cilju družbe, to je 30 % manj izpustov CO2 do leta 2020.