Sir Chris Hoy z Nissanom pospešuje na poti do Le Mans

Avtomobilizem

Sir Chris Hoy bo pospešil na poti do dirke 24 ur Le Mansa, na kateri bo naslednje leto tekmoval z Nissanom.  Po njegovi močni sezoni nastopanja v britanskem prvenstvu GT se bo najuspešnejši britanski olimpijec za mesto v tekmovanju 24 ur Le Mansa 2016 v evropski seriji Le Mans potegoval z vozilom Ginetta-Nissan LM P3. […]

Sir Chris Hoy bo pospešil na poti do dirke 24 ur Le Mansa, na kateri bo naslednje leto tekmoval z Nissanom.  Po njegovi močni sezoni nastopanja v britanskem prvenstvu GT se bo najuspešnejši britanski olimpijec za mesto v tekmovanju 24 ur Le Mansa 2016 v evropski seriji Le Mans potegoval z vozilom Ginetta-Nissan LM P3.

Hoy je leta 2014 v britanskem prvenstvu GT tekmoval z Nissanom GT-R NISMO GT3. Tekom dirk je stalno napredoval in razvijal svoje veščine pri dirkanju na profesionalni ravni.  Njegova največja dosežka sta bila drugo mesto na njegovi prvi dirki na najbolj zastrašujočem dirkališču na svetu v Spa-Francorchampsu in izredna predstava na zaključni dirki na dirkališču Donington Park.

 le-man-nissan

Hoy bo leta 2015 dirkal s še hitrejšim avtomobilom, pri čemer bo prvič doživel čar pravega vztrajnostnega dirkanja, saj vsaka dirka evropske serije Le Mans traja kar štiri ure. Prav tako se bo 31. maja udeležil uradnega dneva testiranja, ko se bo z dirkalnikom prvič podal na celotno progo dirkališča v Le Mansu, pri čemer si bo progo delil s tekmeci za dirko 24 ur Le Mansa 2015 .

Septembra je Nissan oznanil, da je edini dobavitelj motorjev za LM P3, ki je nova kategorija vztrajnostnega dirkanja v letu 2015.  LM P3 predstavlja izredno priložnost za usposabljanje prihodnjih voznikov dirke Le Mans, saj dirkačem omogoča, da brusijo spretnosti vzdržljivostnega dirkanja v evropski ali azijski seriji Le Mans, preden se povzpnejo v kategorijo LM P2 za samo dirko 24 ur Le Mansa.

Program LM P3 pomeni, da je Nissan zasnoval športna vozila, ki vodijo do uspeha, in sicer od GT4 do GT3 prek LM P3 in LM P2 pa vse do vrhunskega razreda LM P1.

Hoy bo tekmoval skupaj s 17-letnim Škotom Charliejem Robertsonom, ki v tem trenutku nosi naslov prvaka tekmovanja Michelin Ginetta GT4 SuperCup.