Simon Marčič po prvi etapi relija Abu Dhabi Desert Challenge na odličnem 22. mestu!

Motociklizem, Šport

Za edinim slovenskim udeležencem cross-country relija za svetovno prvenstvo v Združenih arabskih Emiratih je prva etapa s prvo, 262-kilometrsko hitrostno preizkušnjo. Novinec na reliju, na katerem ogromno štejejo kilometrina na sipinah in sicer (kot dokaz prvi mesti dveh najbolj izkušenih udeležencev relija), je že prvi dan pokazal, da se ne boji izziva, niti če je […]

Za edinim slovenskim udeležencem cross-country relija za svetovno prvenstvo v Združenih arabskih Emiratih je prva etapa s prvo, 262-kilometrsko hitrostno preizkušnjo.

Novinec na reliju, na katerem ogromno štejejo kilometrina na sipinah in sicer (kot dokaz prvi mesti dveh najbolj izkušenih udeležencev relija), je že prvi dan pokazal, da se ne boji izziva, niti če je ta puščavski. Na etapi se mu je primerilo vse, kar se v lahko primeri: naredil je dve navigacijski napaki,  se dvakrat vkopal v pesek, zmanjkalo mu je bencina, dobil pa je tudi nekaj kazenskih točk zaradi prekoračitve omejitve hitrosti.

SIMON-NA-STARTU-SPECIALA-DAY1

Med avtomobilisti je do okvare menjalnika, ki ga je stala kar 20 minut, vodil absolutni favorit relija Nasser Al Attiyah, v cilj pa se je prvi pripeljal absolutni rekorder v udeležbah na reliju Yahya Al Helei z Nissan Pick-upom, simpatični tekmovalec iz Dubaja ni do sedaj izpustil niti ene same dirke. Na drugem mestu je končal lanskoletni zmagovalec Vasilyev z Minijem, tretji je bil Brazilec Reinaldo Varela s Toyoto Hilux, Nasser Al Attiyah pa je na cilj pripeljal kot četrti.

Bitka med motoristi se je odvijala med petkratnim dakarskim zmagovalcem Marcom Como, ki se je z zmago na Puščavskem izzivu okronal kar sedemkrat ter moštvenim kolegom v KTM Racing Teamu Samom Sunderlandom, ki živi v Dubaju in zato te sipine pozna kot svoj žep. Na tretje mesto se je zavihtel lanskoletni zmagovalec Paolo Goncalves, ki na poti pomagal tekmovalcu v težavah in tako (za dober namen) izgubil nekaj dragocenih minut.

Jutrišnja hitrostna preizkušnja bo dolga 279 kilometrov in se bo začela 40 km severno od Mizaire, se nadaljevala proti mestu Madinat Zayed in se končala na največji sipini daleč naokrog s pomenljivim imenom. Tal Moreeb ali Hrib Groze vsako leto tekmovalce namreč prižene na rob moči, a se splača, saj je z njega čudovit razgled.

Simon Marčič je z izidom prve etape dokaj zadovoljen. Pravi, da je naredil dovolj napak še za jutri, tako da jutri nedvomno pričakuje boljši rezultat.

Rezultati na www.abudhabidesertchallenge.com