Simon Marčič na cilju 1. etape relija Dakar

Izpostavljeno, Motociklizem, Šport, Top

Simon Marčič se je uspešno prebil čez prvo etapo letošnjega relija Dakar med Limo in Piscom, ki je že takoj postregla s sipinami. Najhitrejši je bil “hondin” Joan Barreda Bort, Simon pa je prvo etapo končal na 69. mestu med 138 dirkači na motociklih. Ravno na 69. mestu pa je Simon lani zaključil Dakar, ki […]

Simon Marčič se je uspešno prebil čez prvo etapo letošnjega relija Dakar med Limo in Piscom, ki je že takoj postregla s sipinami. Najhitrejši je bil “hondin” Joan Barreda Bort, Simon pa je prvo etapo končal na 69. mestu med 138 dirkači na motociklih.

Ravno na 69. mestu pa je Simon lani zaključil Dakar, ki letos poteka samo čez državo Peru.

Edini slovenski dirkač na reliju Dakar 2019 – Marčič se danes že podaja na drugo, od včerajšnje precej težjo etapo relija Dakar – v skupni dolžini več kot 550 kilometrov od Pisca do San Juan de Marcona. Na včerajšnji prvi etapi od Lime do Pisca je sicer končal kot 6. v svojem razredu “malle moto” oziroma “originals” kjer pomoč asistence NI dovoljena. Na etapi, ki je že izločila nekaj dirkačev je imel nekaj težav s stabilnostjo motocikla pri visoki hitrosti, a sam pravi, da sta se z letos novim motorjem vendar že ujela in da komaj čaka težke peščene etape v prihodnjih dnevih.

Med avtomobilisti je Nasser Al-Tiyah s toyoto najbolje pričel, medtem ko mu Carlos Sainz z MINI-jem že diha za ovratnik. Težje bo šlo letos Sebastienu Loebu, ki nastopa z dve leti starim peugeotom 3008DKR.