Sedem miljonov prodanih Toyotinih hibridov po vsem svetu

Zanimivosti

Toyota je objavila, da je skupna globalna prodaja njihovih hibridnih vozil 30. septembra presegla sedem milijonov vozil in se ustavila pri številki 7,053 milijona vozil. Zadnji milijonski mejnik so pri Toyoti dosegli v najkrajšem času doslej, saj so zanj potrebovali samo devet mesecev. Zmanjševanje vplivov avtomobilov na okolje je za Toyoto prednostnega pomena. Po njihovem […]

Toyota je objavila, da je skupna globalna prodaja njihovih hibridnih vozil 30. septembra presegla sedem milijonov vozil in se ustavila pri številki 7,053 milijona vozil. Zadnji milijonski mejnik so pri Toyoti dosegli v najkrajšem času doslej, saj so zanj potrebovali samo devet mesecev.

Zmanjševanje vplivov avtomobilov na okolje je za Toyoto prednostnega pomena. Po njihovem mnenju imajo okolju prijazna vozila opazen pozitiven učinek, samo če jih uporablja veliko ljudi, zato si pri Toyoti prizadevajo spodbujati množično uporabo hibridnih vozil. Od tega meseca naprej Toyota ponuja 27 različnih hibridnih osebnih avtomobilov in en model priključnega hibrida v več kot 90 državah in regijah. Poleg tega pri Toyoti od začetka letošnjega leta do zaključka leta 2015 načrtujejo začetek prodaje 15 novih hibridnih vozil, vključno z modeloma “Voxy Hybrid” in “Noah Hybrid” (samo na Japonskem), ki so ju na trg ponudili januarja, Lexusom NX 300h, ki so ga začeli prodajati julija, in Lexusom RC 300h, s prodajo katerega bodo začeli v drugi polovici oktobra. Pri Toyoti bodo še naprej širili svoj izbor hibridnih vozil in večali število držav ter regij, kjer bodo ta vozila naprodaj.

Prius_Toyota

Toyota je avgusta 1997 začela s prodajo modela “Coaster Hybrid EV”, decembra istega leta pa je na trg vstopil še “Prius”. Odtlej so Toyotina hibridna vozila deležna neznanske podpore potrošnikov po vsem svetu. Hibridne tehnologije, ki zajemajo vse sestavne tehnologije, nujne za razvoj okolju prijaznih avtomobilov, in omogočajo uporabo različnih kombinacij goriv, so pri Toyoti izpostavili kot ključne okoljevarstvene tehnologije 21. stoletja, zato bodo nadaljevali z izboljšavami zmogljivosti, zmanjševanjem stroškov in širitvijo ponudbe izdelkov, vključno z okolju prijaznimi nehibridnimi vozili, da bi ustvarili vozila, ki jih bodo potrošniki vzljubili.