Sedaj gre zares

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Jutri bo ob 9. uri zjutraj vrata odprl že 4. MotorSport Salon na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na današnji novinarski konferenci sta organizatorja salona Samo Čede in Drago Božič izpostavila zadovoljstvo nad dobrim…

Jutri bo ob 9. uri zjutraj vrata odprl že 4. MotorSport Salon na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

 
648D142C-4E92-11E1-B121-E45F66B94067Na današnji novinarski konferenci sta organizatorja salona Samo Čede in Drago Božič izpostavila zadovoljstvo nad dobrim razvijanjem prireditve, ki je zadnja leta postala uvod v novo sezono avto-moto športa v Sloveniji. S številnimi sogovorniki, ki nastopajo v različnih panogah avto-moto športa, bodo v soboto in nedeljo potekale debate katerim bodo lahko prisluhnili obiskovalci. Tisti, ki jih bolj zanima samo dirkanje pa si bodo lahko pobližje ogledali številne dirkalnike. Izpostaviti velja formulo 1 RB6 moštva Red Bull, (prišlo je do napake v napovedi, saj je RB7 še vedno pri moštvu v tovarni), zmagovalen audi A4 DTM, ford focus WRC, škodo fabio in peugeota 207 S2000, škodi fabiji R2 in nepremavljivega osem metrskega dragsterja.
 
Na kar treh zunanjih poligonih bodo obiskovalci lahko preizkusili tekmovalne trial motocikle zveze AMZS, pokalne fiat grande punte moštva LEMA, trening varne vožnje in dirkalne gokarte z močjo 15 ali 30 konjskih moči. Letos je razstavljenih tudi kar nekaj superšportnih cestnih avtomobilov, kot naprimer lamborghini gallardo, nissan GT-R, ipd. Veliko pozornosti bo zagotovo požel avtomobil slovenske izdelave in znanja, ki sliši na ime tushek renovatio.
 
Organizatorja MotorSport Salona sta dodala, da upata v prihodnosti na večji odziv uvoznikov vozil. Tokrat aktivno sodelujejo le zastopniki znamk Audi, Renault in Škoda. Hkrati pa si želita, da bi MotorSport Salon, ki je medijsko odlično pokrit, izkoristili tudi številni slovenski tekmovalci za samopromocijo, kot tudi organizatorji posameznih dirk.
 
Več informacij o samem poteku salona pa na povezavi motorsport-salon.si/dogodki
 
Odpiralni čas za obiskovalce:
– sobota, 4. 2.: 9:00 – 19:00
– nedelja, 5. 2.: 9:00 – 18:00
 
Vstopnina:
– odrasli: 8 €
– člani AMZS, tekmovalci AŠ2005+AMZS, dijaki, študenti, upokojenci ter invalidi: 6 €
– osnovnošolci in srednješolci: možnost dodatno znižane vstopnine na strani pod rubriko /ucenci-dijaki/
– otroci (do 7 let) brezplačno
 
Na uradni spletni strani pa je objavljena tudi že prva fotogalerija.