Sébastien Loeb v sanjski ekipi Peugeot Total

Avtomobilizem, Reli

Sébastien Loeb, največji voznik relija vseh časov, se podaja na enega največjih izzivov v svoji izjemni karieri: pridružil se bo sanjski ekipi Peugeota za dirko Dakar, na kateri bo prvič nastopil januarja prihodnje leto. Devetkratni svetovni prvak v reliju in rekorder dirke Pikes Peak se bo pridružil ekipi PEUGEOT 2008 DKR, da bi se januarja […]

Sébastien Loeb, največji voznik relija vseh časov, se podaja na enega največjih izzivov v svoji izjemni karieri: pridružil se bo sanjski ekipi Peugeota za dirko Dakar, na kateri bo prvič nastopil januarja prihodnje leto.

Devetkratni svetovni prvak v reliju in rekorder dirke Pikes Peak se bo pridružil ekipi PEUGEOT 2008 DKR, da bi se januarja podal na izjemno pustolovščino relija Dakar s trinajstimi ovir polnimi etapami v Argentini in Boliviji. Skupaj s Stéphanom Peterhanselom, Carlosom Sainzem in Cyrilom Despresom bo član sanjske ekipe Peugeot Total.

FD_150916_Peugeot_test_in_Marocco_0225

Sébastien Loeb, ki se ponaša z neprimerljivim 46,2-odstotnim deležem zmag v prvenstvu WRC, je pri 41. letih pripravljen na nov izziv: “Avtomobilski šport sem odkril šele pri osemnajstih, ko sem začel tekmovati na svojih prvih relijih. Odtlej me zanimajo vse vrste avtomobilskega športa, seveda tudi Dakar. Ta preizkušnja z vožnjo po puščavi je po mojem zelo velik izziv.”

“Dakar je zelo drugačen od ostalih dirk, ki se jim v zadnjem času posvečam. Dolga dirka je, traja več kot dva tedna! Tako dolga vožnja terja vzdržljivost. To je povsem drugačen pristop do dirke. Z vsem tem se bom spoznaval januarja.”

FD_150916_Peugeot_test_in_Marocco_0262
Pred to južnoameriško pustolovščino bo Sébastien Loeb skupaj s Carlosom Sainzem tekmoval na svojem prvem vzdržljivostnem reliju, reliju Maroko, prihodnji teden (od 3. do 9. oktobra) za volanom Peugeota 2008 DKR, ki ga je letos že preizkusil. Za Sébastiena bo to zelo posebno srečanje: s Carlosom Sainzem sta že bila moštvena kolega v Sébastienovih prvih dveh sezonah v reliju v letih 2003 in 2004. V Maroku bo Carlos vozil zadnji PEUGEOT 2008 DKR16, medtem ko bo imel Sébastien dirkalnik s konfiguracijo 2015.

“Junija sem preizkušal PEUGEOT 2008 DKR in takoj me je navdušil. In od takrat je še močno napredoval!”, je povedal francoski šampion, ki trenutno tekmuje za Citroënovo ekipo, s katero so pravkar že drugič osvojili svetovno prvenstvo FIA v dirkah WTCC.

“Najpomembnejši trenutek je bil, ko sem spoznal, da je voziti avtomobil za Dakar povsem nova izkušnja. Na prvenstvu WRC sem imel navado peljati mimo ovir, s tem avtomobilom pa lahko peljem čez! Seveda pa je trajalo nekaj časa, da sem si to upal storiti.”

“Poleg tega sem bil doslej navajen voziti ob pomoči zelo podrobnih zapiskov: pri vzdržljivostnem reliju pa je včasih treba najti pravo progo zase in potem improvizirati. Poleg tega na tekmovanju tudi prvič vozim dirkalnik z dizelskim motorjem. Zato se moram še marsičesa naučiti, kar komaj čakam!”

Ne le, da je Sébastien Loeb zmagal na več relijih, hitrostnih preizkušnjah in prvenstvih kot katerikoli drugi voznik, postal je tudi kralj Peaka, “King of the Peak”, saj je pred dvema letoma s Peugeotom in Red Bullom zmlel v prah dotedanji rekord legendarne dirke Pikes Peak v ZDA. To prvo sodelovanje s francosko znamko se je že zapisalo v anale avtomobilskega športa.

FD_150916_Peugeot_test_in_Marocco_0240

Sébastien je zdaj postal še član ene najboljših ekip, kar jih je kdaj tekmovalo na Dakarju. Stéphane Peterhansel, enajstkratni zmagovalec dirke, je povedal: “Sébastien Loeb je zgled v avtomobilskem športu. Ni več prav veliko stvari, ki bi jih ga lahko naučil.”

Za Cyrila Despresa, petkratnega zmagovalca z motociklom, je to adut: “odkar sem s štirih koles prešel na dve, je ta izkušnja vsako leto boljša. Z okrepitvijo, ki jo prinaša Sébastien, je vse popolno.”

Carlos Sainz, dvakratni svetovni prvak v reliju in zmagovalec Dakarja 2010, ne dvomi, da se bo njegov bivši moštveni kolega brez težav privadil tega novega okolja: “O Sébastienu vse pove njegova bogata kariera. Seveda vzdržljivostni reli zanj pomeni povsem nov izziv, toda Loeb se mu bo brez težav prilagodil. Opazil sem že, da česarkoli se loti, se vedno zelo hitro uči!”

Potem ko je pokazal svoje znanje in vsestranske sposobnosti v reliju, na dirki Pikes Peak in na progah po vsem svetu, se francoski šampion komaj čaka spopasti s tem novim izzivom: “Dakar je preizkušnja, ki me privlači: je izjemna pustolovščina! Na reliju Maroko bom lahko okusil, kaj pravzaprav je vzdržljivostni reli. Zame bo to torej odlična priložnost za učenje, še posebej v ekipi, ki je v tej disciplini osvojila že toliko nagrad.”

Kot na vseh devetih prvenstvih, na katerih je osvojil naslov svetovnega prvaka, in pri njegovih 78 zmagah na prvenstvu WRC, bo Loeba usmerjal njegov kolega, 42-letni Daniel Elena. Reli Maroko bo zaznaval vrnitev najmočnejšega zmagovitega para v zgodovini avtomobilskega športa. Po sedemnajstih sijajnih skupnih sezonah se za dvojico začenja nova pustolovščina.

Ravno tako kot Sébastien Loeb tudi Daniel Elena še nikoli ni tekmoval v vzdržljivostnem reliju. Monaški svetovni prvak zdaj intenzivno trenira v sklopu priprav za enega najzahtevnejših izzivov z vidika navigacije. Med osvajanjem teh novih obzorij se bo francosko-monaška ekipa lahko zanašala na opremo GPS, saj ju bo ta vodila do določenih točk GPS, ki jih bodo objavili organizatorji.

Bruno Famin, direktor oddelka Peugeot Sport, se veseli prihoda Sébastiena Loeba: “Že dolgo smo se veselili, da bomo imeli čast delati z njim, in Sébastien se je odlično izkazal že prvič, ko je sedel v dirkalnik. Kot ponavadi je v prvih preizkusih vozil nekoliko zadržano, da je od etape do etape spoznaval svoje vozilo. Že takrat je zasijal njegov naravni talent. Dirkalnik smo od zadnjega Dakarja z več vidikov še izpopolnili in Sébastien Loeb je še zadnji košček v naši sestavljanki.”

Povezava do fotografij, besedil in videoposnetkov (akcijski posnetki in izbrani intervjuji s Sébastienom Loebom in Carlosom Sainzem):
https://www.redbullcontentpool.com/content/motorsports/products/perm/AP-1JZ1UAT851W11