SEAT razkril svoj prvi električni avto

Aktualno

SEAT je objavil, da se ukvarjajo s prvim električnim avtomobilom, ki bo oblikovan, razvit in izdelan v Španiji. Poleg tega, da so razkrili prototip izključno električno gnanega, brezemisijskega modela Altea XL Electric Ecomotive, so predstavili tudi…

SEAT je objavil, da se ukvarjajo s prvim električnim avtomobilom, ki bo oblikovan, razvit in izdelan v Španiji.

 
EB82CA18-1881-11E1-8980-1F8265B94067Poleg tega, da so razkrili prototip izključno električno gnanega, brezemisijskega modela Altea XL Electric Ecomotive, so predstavili tudi prototip plug-in hibrida Leon TwinDrive Ecomotive.
 
V prihodnjih mesecih bo SEAT oba modela ponudil vladnim institucijam v Kataloniji in Madridu, da jih bodo lahko začeli uporabljati kot službena vozila. SEAT bo tako pridobil dragocene informacije o uporabi vozil, na osnovi katerih bodo ocenili možnost srednjeročne masovne proizvodnje električnih vozil. Družba namerava prvi električni plug-in hibrid poslati na trg leta 2015, leto kasneje pa naj bi mu sledil še model na izključno električni pogon. 
 
V SEAT-ovo strategijo delovanja je vključena široka paleta alternativnih tehnologij. S tem ciljem španski proizvajalec hkrati predstavlja dva različna modela, ki pa se med seboj dopolnjujeta. 
 
Predsednik uprave družbe SEAT James Muir je povedal: “Kupci zahtevajo bolj trajnostno obliko mobilnosti, vendar so njihove potrebe različne. Zato menimo, da je strategija vzporednega razvoja različnih tehnologij način, da SEAT kar najbolje izpolni pričakovanja kupcev.”
 
Objava začetka proizvodnje prvih električnih vozil časovno sovpada z začetkom doslej največje SEAT-ove ofenzive novih produktov. V prihodnjih dvanajstih mesecih bo družba na trg poslala štiri nove modele. Prvi bo SEAT-ov novi urbani avto – Mii.