SEAT v Parizu predstavlja novi logotip

Aktualno

Preobrazba španske avtomobilske znamke je vrhunec dosegla na pariškem avtomobilskem salonu s predstavitvijo nove identitete in celostne podobe in sočasno tudi s predstavitvijo novega SEAT Leona. SEAT je danes svetovni javnosti predstavil svoj novi logotip.

SEAT je danes svetovni javnosti predstavil svoj novi logotip.

 
Preobrazba španske avtomobilske znamke je vrhunec dosegla na pariškem avtomobilskem salonu s predstavitvijo nove identitete in celostne podobe in sočasno tudi s predstavitvijo novega SEAT Leona. Ta model, ki bo na evropske ceste zapeljal novembra, zaokroža produktno ofenzivo, kakršne v zgodovini družbe SEAT še ni bilo – v sklopu te ofenzive je SEAT že predstavil mestno vozilo Mii in prenovljeno Ibizo ter oživil Toledo.
 
CA6CD0C6-0890-11E2-94F4-E7A465B94067
 
Novi logotip predstavlja naslednji korak v neprekinjenem razvoju SEAT-ove podobe – celostno identiteto in podobo povezuje s platformo znamke in simbolizira njenih šest vrednot: dizajn, dinamičnost, mladostnost, učinkovitost, zanesljivost in dostopnost.   
 
Tudi za novi vizualni element je značilen neločljiv barvni tandem – strastna rdeča, ki pomeni toplino in dinamičnost, ter prepoznavna kromasto srebrna. Evolucija logotipa simbolizira preobrazbo španskega avtomobilskega proizvajalca, ravnovesje med njegovo razumsko in čustveno platjo. Kromirani simbol zaznamujejo prečiščene simetrične linije, ki ustvarjajo napetost. Simbol odraža sodobnost, ki navdih črpa iz industrijskega napredka. Edinstveni dizajn poudarja SEAT-ovo predanost preciznim tehnologijam ter vrhunskim inženirskim dosežkom in inovativnosti, rdeča barva pa še naprej simbolizira temperamentno špansko dušo. 
 
Eleganca in natančnost logotipa znamke SEAT se izražata v prečni liniji, ki spominja na barcelonsko Avenido Diagonal. Ta linija povzema ustvarjalno vizijo znamke SEAT in je ključna komponenta njenega “genskega zapisa”. Živahne poteze španskega dizajna dajejo logotipu toplo, življenjsko noto; globoke sence, dinamične perspektive in veselje pa ljudi povezujejo z novim hibridnim, tj. razumsko-čustvenim, življenjskim slogom. 
 
Design made by SEAT
 
Novi logotip je rezultat tesnega sodelovanja med SEAT-ovim centrom za oblikovanje in oddelkom za tržno komuniciranje – vse od prvih raziskav in dvodimenzionalnih osnutkov do končne implementacije. Poleg tega je na snovanje novega logotipa vplivala tudi zunanja podoba novega SEAT Leona, predvsem z vidika tekoče, tekočini podobne površinske zasnove, kakovosti in natančnosti. Ustvarjalni proces se je začel sredi leta 2010 in je sledil strogo določeni časovnici. 
 
ENJOYNEERING
 
Za SEAT pomeni ENJOYNEERING veliko več kot samo spremembo v njegovi celostni podobi. Christian Stein, vodja SEAT-ovega marketinga, je prepričan: “ENJOYNEERING je sestavni dela vsega, kar delamo v SEAT-u. Odraža se tako v detajlih na armaturni plošči v enem izmed naših vozil kot tudi v spletnih izkušnjah naših strank. Od tehnologije do čustev je samo en korak in mi pri SEAT-u ta korak naredimo prav vsak dan.” Novi slogan je močno orodje, ki bo prineslo spremembo celotnemu podjetju. Vsaka referenčna enota ustvarja nove modele čustvovanja in postavlja nov izziv – od avtomobila, prodajnega centra do preproste vizitke: SEAT je pripravljen na evolucijo. Ste tudi vi? 
 
2.400 uvoznikov in trgovcev bo pozdravilo predstavitev nove SEAT-ove podobe
 
Jutri, 28., in v soboto, 29 septembra, se bo v glavnem mestu Francije 2.400 predstavnikov trgovcev in uvoznikov iz več kot 70 držav udeležilo SEAT-ove mednarodne konvencije. 
 
Na prvem tovrstnem srečanju v zgodovini podjetja (nanj so bili vabljeni izključno ti predstavniki) bo SEAT svoji svetovni trgovski mreži razkril novi Leon (vključno s predhodnimi predstavitvami modelske družine Leon, tj. novima modeloma SC in ST), pa tudi novi Toledo. Za vrhunec dogodka bodo predstavili razvoj nove identitete in celostne podobe znamke ter pokazali novi logotip. ENJOYNEERING bo postal nova platforma za širitev SEAT-a na svetovna tržišča. 
 
60 let
 
SEAT je svoj prvi avtomobil predstavil 13. novembra 1953 – SEAT 1400 je bil elegantno, prostorno vozilo, ki je bilo zelo priljubljeno v zgornjem avtomobilskem razredu. Od takrat pa do danes so vozila SEAT postala sinonim za edinstveno doživetje vožnje in navdušila so prav vsako generacijo. SEAT 600 se je prepustil svobodnemu duhu 60. let. V 80. letih se je rodila Ibiza, ena od legend te avtomobilske znamke in prvi 100% SEAT. Vse hitrejši tempo, ki so ga narekovala 90. leta, pa sta zaznamovala Toledo (1991) in Leon (1998).
 
58AA1C7A-088E-11E2-A98D-E7A465B94067