Seat Toledo Concept – bo realnost?

Aktualno, Novosti

SEAT na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavlja naslednjo fazo svoje produktne ofenzive – predserijsko študijo Toledo Concept, ki združuje proporce klasične limuzine z elegantno športnim, skoraj kupejevskim dizajnom.

SEAT na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavlja naslednjo fazo svoje produktne ofenzive – predserijsko študijo Toledo Concept, ki združuje proporce klasične limuzine z elegantno športnim, skoraj kupejevskim dizajnom.

 
Naslednja generacija Toleda je kombinacija čustev, kakovostnega dizajna in funkcionalnosti, kar že na prvi pogled razkriva študija. Oblikovna govorica je nadgradnja značilnega SEAT-ovega dizajna – markantna, s prečiščenimi površinami in linijami ter novo obliko žarometov, ki je glavna poteza nove SEAT-ove oblikovalske filozofije.
 
Študija, ki se predstavlja v Ženevi, jasno nakazuje prihodnost – serijska različica bo v prodajnih salonih na voljo še v letu 2012.
 
697F7114-6526-11E1-BACC-B74F66B94067
 
Novi model zvesto sledi Toledovi tradiciji. Od premiere leta 1991 je bilo izdelanih več kot 860.000 vozil prve in druge generacije te limuzine srednjega avtomobilskega razreda. Namenjeni so bili kupcem v številnih evropskih državah.
 
Na prejšnjih avtomobilskih salonih v Evropi je SEAT svojo novo oblikovalsko govorico predstavil z dobro sprejetimi študijami IBE, IBX in IBL. Toledo Concept na letošnjem ženevskem avtomobilskem salonu predstavlja kontinuiran razvoj iz študije v serijsko limuzino. To odlikuje ne le privlačen videz, temveč tudi izvrstno razmerje med ceno in vrednostjo.
 
Novi Toledo z dolžino 4,48 m ponuja prostor za pet oseb. Prostornina prtljažnika znaša več kot 500 l, njegovo uporabno vrednost pa še povečujeta velik pokrov prtljažnika in zložljiva zadnja sedežna klop.
 
7B88E660-6526-11E1-BA62-B74F66B94067
 
Sodobne, izrazite linije zunanjosti se odražajo tudi v notranjosti, ki je svetla in prostorna. Armaturo odlikuje prečiščena, ergonomska zasnova. Zdi se, da zgornji del armaturne plošče lahkotno lebdi nad prezračevalnimi šobami in dekorativnimi elementi. Kombinirani instrument ima enak strukturiran dizajn kot kot sredinska konzola, na kateri so upravljalni elementi avdiosistema in klimatske naprave. Svetle barve notranjosti, prefinjeno šivane usnjene sedežne prevleke in usnjene obloge armaturne plošče in vrat poudarjajo prestižni značaj študije Toledo Concept.