SEAT raste z novim modelom SEAT Tarraco

Aktualno, Novosti

SEAT Tarraco je tu.

Ime je dobil po mediteranskem mestu Tarragona – zgodovinskem in kulturnem središču z mogočno arhitekturo, a mladostnim in pustolovskim duhom. Ime Tarraco je bilo izbrano z javnim glasovanjem v zaključni fazi projekta #SEATseekingName, v kateri je sodelovalo več kot 140.000 navdušencev.

Najnovejše vozilo, ki je bilo oblikovano in razvito v SEAT-ovem centru v Martorellu (Barcelona), proizvajali pa ga bodo v Wolfsburgu (Nemčija), je SEAT-ovo tretje vozilo v produktni ofenzivi SUV-jev in pooseblja SEAT-ovo oblikovalsko filozofijo za prihodnje modele. Pri SEAT-u želijo, da bo to novi paradni model znamke.

Novi SEAT Tarraco je zasnovan za voznike, ki potrebujejo uporabno vozilo s 5 ali 7 sedeži in funkcionalnost višjega položaja sedenja. Na voljo sta dva paketa opreme Style in Xcellence.

Ker trg SUV-jev še vedno raste, bo Tarraco, ko bo predstavljen v začetku leta 2019, igral ključno vlogo za SEAT, saj bo prispeval k utrditvi položaja znamke in nadaljnji rasti prodaje v času, ko prodaja vozil družbe že vztrajno raste. Med januarjem in avgustom je SEAT po vsem svetu prodal 383.900 vozil, kar je 21,9 % več kot v istem obdobju leta 2017.

Vsi motorji so opremljeni z direktnim vbrizgavanjem, turbopolnilnikom in tehnologijo start-stop ter nudijo razpon moči od 110 kW (150 KM) do 140 kW (190 KM).

Na voljo bosta dva bencinska motorja: 1,5-litrski 4-valjni motor TSI, ki razvije moč 110 kW (150 KM) in je kombiniran s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in pogonom na sprednji kolesi, ter 2,0-litrski motor, ki razvije moč 140 kW (190 KM) in je kombiniran s 7-stopenjskim menjalnikom DSG in štirikolesnim pogonom 4Drive.

Prav tako bosta na voljo dva dizelska motorja, oba 2,0-litrska TDI z močjo 110 kW (150 KM) oz. 140 kW (190 KM). Različico s 110 kW (150 KM) bo mogoče kombinirati s pogonom na sprednji kolesi in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali s 7-stopenjskim menjalnikom DSG in pogonom 4Drive. Močnejši dizelski motor bo na voljo le s pogonom 4Drive in 7-stopenjskim menjalnikom DSG. Pozneje bodo za SEAT Tarraco v ponudbo vključili tudi alternativne pogonske tehnologije.

SEAT Tarraco bo na voljo v osmih različnih barvah: temno kamuflažna, oriksovo bela, zrcalno srebrna, atlantsko modra, indijevo siva, titanovo bež, globoko črna in uranovo siva.

Predprodaja modela SEAT Tarraco se bo začela decembra.