SEAT izdelal Ibizo z zaporedno številko 5 milijonov

Zgodovina

SEAT-ova tovarna v Martorellu praznuje saj je z njene proizvodne linije št. 1 zapeljala Ibiza z zaporedno številko 5 milijonov. In najbolj legendarni model španske znamke je ta mejnik dosegel prav ob svoji 30. obletnici. Zaposleni na proizvodni liniji najbolje prodajanega modela so danes skupaj s pred­sednikom upravnega odbora družbe SEAT Jürgnom Stackmannom, podpredsednikom, pristojnim […]

SEAT-ova tovarna v Martorellu praznuje saj je z njene proizvodne linije št. 1 zapeljala Ibiza z zaporedno številko 5 milijonov. In najbolj legendarni model španske znamke je ta mejnik dosegel prav ob svoji 30. obletnici.

Zaposleni na proizvodni liniji najbolje prodajanega modela so danes skupaj s pred­sednikom upravnega odbora družbe SEAT Jürgnom Stackmannom, podpredsednikom, pristojnim za proizvodnjo, dr. Andreasom Tostmannom, direktorjem tovarne v Martorellu Stefanom Lothom in predsednikom delavskega sveta Matíasom Carnerom danes praznovali izdelavo petmilijonte Ibize.

seat

SEAT pa ta teden na avtomobilskem salonu v Parizu predstavlja novo SEAT-ovo kompaktno limuzino Leon X-PERIENCE, hkrati pa bo s predstavniki avtomobilske industrije praznoval 30. obletnico svojega najbolj legendarnega modela. 30 let kasneje je SEAT Ibiza postala najbolje prodajani in največkrat izvoženi španski osebni avtomobil. Sedemdeset odstotkov od 5 milijonov vozil (pribl. 3,5 milijona) je bilo prodanih zunaj meja Španije v več kot 75 držav, v katerih je podjetje prisotno. Kot naj­pomembnejši trgi za najbolje prodajani avtomobil so se v njegovi zgodovini izkazale Italija, Francija, Nemčija, Velika Britanija, Portugalska in Mehika.

Esther García Castellanos, ki je že več kot desetletje del proizvodne ekipe SEAT Ibize, je poudarila: “SEAT je bil vedno del mojega življenja. Moj oče je bil zaposlen v SEAT-ovi tovarni v Zoni Franci in to je podjetje, ki mi je dalo priložnost, da v svoji karieri napredu­jem in to ves čas na proizvodni liniji Ibize. Zame je doseg številke 5 milijonov izdelanih avtomobilov rezultat predanosti, ki jo vlagamo vsak dan, je motivacija zaposlenih in pozitiven dokaz za dobro opravljeno delo.