Seat Ibiza Cupra Concept v Pekingu

Aktualno, Novosti

Nova generacija Ibize Cupra še bolj izrazito kot doslej razkriva SEAT-ovo slogovno usmeritev, in sicer v najbolj zgoščeni obliki: zmogljivost, tehnologije in bogata oprema – vse to odeto v emocionalen, dosledno posodobljen dizajn.

Nova generacija Ibize Cupra še bolj izrazito kot doslej razkriva SEAT-ovo slogovno usmeritev, in sicer v najbolj zgoščeni obliki: zmogljivost, tehnologije in bogata oprema – vse to odeto v emocionalen, dosledno posodobljen dizajn.
 

Ibiza CUPRA Concept je zaradi svoje kompaktne velikosti sinonim za športni avto za vsakodnevno rabo, saj združuje dinamične vozne lastnosti in visoko stopnjo funkcionalnosti. Serijska izvedba nove Ibize Cupra bo na voljo še letos.

0AEBFED8-8E98-11E1-A4E9-4FAE65B94067

132 kW (180 KM), 7-stopenjski menjalnik DSG s prestavnimi lopaticami, elektronska zapora diferenciala XDS, zmogljiv zavorni sistem – tehnološka naprednost je pri tem konceptu prav tako samoumevna kot bogata oprema z detajli. Naj omenimo na primer opcijski Seat Portable System, ki združuje navigacijske in razvedrilne funkcije in ki ga je možno uporabljati tudi izven vozila.   
 
Kompaktni športni model se na cesti ponaša s suvereno in energično zunanjo podobo. Novi sprednji del s široko mrežo hladilnika in markantnimi odprtinami za zajemanje zraka poudarja širino, zanesljivost in moč novega prišleka. Ostra linija luči je značilna za nov oblikovalski slog znamke Seat. Luči se odlično vklapljajo v izklesano podobo Ibize. Dnevne LED-luči povzemajo obliko žarometov in s tem vozilu dajejo edinstven svetlobni pečat, kar velja tudi za zadnje luči z LED-tehnologijo. Biksenonski žarometi zagotavljajo odlično osvetlitev, velike sprednje meglenke pa imajo integrirano tudi funkcijo statičnih smerno prilagodljivih luči.
 
Stranski silhueti trivratnega športnega kupeja dajejo pečat ostro začrtane linije in svetlobni robovi, dinamični značaj pa poudarjajo močni zadnji boki in 17-palčna platišča. Črno lakirani zunanji ogledali sta v močnem kontrastu z rumeno barvo zunanjega laka, v kateri blesti v Pekingu razstavljena Cupra Concept.
 
F9EF314A-8E97-11E1-8CD0-4FAE65B94067
 
Emocionalna moč zunanjega dizajna odseva tudi v notranjosti konceptne Ibize in na njeni minimalistični, pregledno strukturirani armaturi. Novi športni volan z logotipom Cupra in prestavnimi lopaticami za menjalnik DSG, specifični instrumenti in usnjeni športni sedeži z rumenimi aplikacijami, ki vzpostavljajo povezavo s klasično barvo modelov CUPRA, poudarjajo posebni položaj, ki ga zavzema najzmogljivejša izvedba Ibize.
 
Povsem nov pa je razvedrilni sistem za Ibizo Cupra Concept: avdiosistem je možno nadgraditi s Seat Portable Systemom. Sorazmerno poceni rešitev s 5-palčnim zaslonom je možno izgraditi in uporabljati izven vozila, obenem pa omogoča tudi odlično integracijo z avtomobilsko elektroniko. Od njenih številnih funkcij naj omenimo navigacijski sistem, prostoročno telefoniranje z glasovnim upravljanjem in potovalni računalnik. Čez čas bo Seat Portable System kot dodatna oprema na voljo za celotno družino modelov Ibiza.
 
Prva generacija Ibize Cupra je na ceste zapeljala leta 1996, odtlej pa so se dinamični modeli Cupra razvili v ikono znamke SEAT.