Še nekaj dni do odprtja MotorSport salona

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

4. MotorSport Salon Ljubljana bo na Gospodarskem razstavišču 4. in 5. februarja ponudil največ doslej! Obiskovalci bodo lahko občudovali zmagovalno formulo 1 RB7 moštva Red Bull, zmagovalni audi A4 DTM in še mnogo ostalih dirkalnikov.

4. MotorSport Salon Ljubljana bo na Gospodarskem razstavišču 4. in 5. februarja ponudil največ doslej!
 

1F740DAC-4C5B-11E1-B2DF-E45F66B94067

Obiskovalci bodo lahko občudovali zmagovalno formulo 1 RB7 moštva Red Bull, zmagovalni audi A4 DTM, najhitrejšega dragsterja v tem delu Evrope, vrhunske reli specialke, kot so škoda fabia S2000, peugeot 207 S2000 in ford focus RS WRC. To pa še ni vse! Sobota in nedelja bosta poleg številnih razstavljenih privlačnih dirkalnikov svetovnega ranga prepojeni še z množičnim dogajanjem na kar treh zunanjih poligonih in na notranjem odru, na katerih se bodo predstavili številni uspešni slovenski dirkači, ki so našo himno poslušali že na prireditvah svetovnega slovesa.

Prireditveni program na odru v dvorani B bo tudi letos povezoval zgovorni povezovalec Vlado Krivec. Oba sejemska dneva bo v kratkih intervjujih gostil športnike, kot so Tim Gajser (eden najboljših mladih motokrosistov na svetu, dvakratni evropski mladinski prvak, svetovni mladinski podprvak v letu 2010), Luka Marko Grošelj (eden najboljših driftarjev v našem delu Evrope, tudi avstrijski driftarski prvak v letu 2010), Aleks Humar (večkratni državni prvak v reliju), Igor Jerman (svetovni prvak v endurance moto dirkah v letu 2009), Marko Jerman (voznik supersporta 600 na svetovnem motoprvenstvu, evropski podprvak v letu 2010), Matija Jurkovič (slovenski prvak v kartingu v razredu Rotax Max senior), Uroš Nastran (voznik supermota,  6. mesto na svetovnem prvenstvu v letu 2011, evropski prvak v letu 2010), Aleš Prek (evropski prvak zveze FIA v gorskih hitrostnih dirkah v letu 2011), Miran Stanovnik (puščavski lisjak, večkratni udeleženec dakarskega motorelija), Miha Špindler (najboljši slovenski voznik endura), Rok Turk s sovoznikom Enejem Ložnarjem (zmagovalec evropskega pokala zveze FIA v letu 2011 v reliju za dvokolesno gnane avtomobile), Matej Žagar (voznik speedwaya, dvakratni evropski prvak, uvrstitve na zmagovalni oder v grand prix seriji), Asja Zupanc s sovoznico Blanko Kacin (zmagovalka srednjeevropskega pokala Mitropa 2011 v reliju) in številni drugi. Točen razpored pogovorov na odru bo objavljen na spletni strani.

Na treh zunanjih površinah bodo avto-moto športne ekipe pripravile predstavitve raznovrstnih bencinskih disciplin. Predstavila se bosta stunt motociklist Tadej Dolenc in drifter Luka Marko Grošelj. Dirkaška ekipa LEMA bo ponudila možnost vožnje z dirkalnimi fiat grande punti. AMZS bo svoj program prispeval na velikem in manjšem poligonu, kjer bo predstavljeno tekmovanje s trial motocikli. Na drugem večjem poligonu pa bo ekipa STINA ponujala karting vožnje.

Izmed številnih dirkalnikov, ki bodo predstavljeni, velja omeniti formulo 1 ekipe Red Bull. Moštvu s tem dirkalnikom le dvakrat v lanski sezoni ni uspelo končati dirke med prvih pet uvrščenih. Dirkalnik je na 19 dirkah dosegel kar 12 zmag. Še bolj zgovoren je podatek o številu usvojenih prvih štartnih mest. Voznika Red Bulla sta usvojila 18 najboljših štartnih položajev, dosegla pa 10 najhitrejših časov na dirki v sezoni 2011!

Med razstavljenimi dirkalniki bo gotovo velika paša za oči tudi prvič v Sloveniji predstavljen dirkalnik za tekmovanja drag race. Značilnosti tega dragsterja so: motor s prostornino 9,4 litra proizvede maksimalnih več kot 2200 kilovatov oziroma 3000 konjskih moči, pri tem pa v sekundi porabi kar en liter posebnega goriva, katerega liter stane 12 evrov! Seveda so temu primerni pospeški, saj potrebuje za 402 metra le 6,6 sekunde. Pri tem doseže maksimalno hitrost 338 km/h. Omeniti je treba še, da je ta dragster na 64 nastopih usvojil 64 zmag. Da, prav ste prebrali! Ta dirkalnik še ni bil premagan.

Med številnimi dirkalniki bo izstopal že omenjeni originalni zmagovalni dirkalnik najbolj znanega nemškega prvenstva DTM, ki zmore prek zadnjega para koles na asfalt prenesti več kot 340 kW moči.

Organizator pa je pripravil še posebno ponudbo za vse osnovnošolce in srednješolce z dodatnim popustom v višini 50 odstotkov in tako je cena vstopnice zanje le tri evre! Znižana vstopnica je na voljo ob predhodni prijavi na spletni strani www.motorsport-salon.si, in to najpozneje do 3. 2. 2012 do 12. ure, in ob vstopu na prireditev med 9. in 11. uro.

Salon bo javnosti vrata odprl:
‒v soboto, 4. 2.: 9.00‒19.00,
‒v nedeljo, 5. 2.: 9.00‒18.00.