Sara na robu deseterice

Avtomobilizem, Šport

Italijanski Castelletto di Branduzzo je minuli konec tedna gostil deseto izvedbo tradicionalne mednarodne dirke Trofeo 7 Laghi, v razredu ROK Junior pa se je nove dobre uvrstitve veselila slovenska voznica Sara Markučič. Voznica ekipe Lotus Racing Karts, tokrat sta Sari družbo v ekipi delala še Južnoafričan Nicolas Van den Berg ter Bolgar Galin Staykov, nadaljuje […]

Italijanski Castelletto di Branduzzo je minuli konec tedna gostil deseto izvedbo tradicionalne mednarodne dirke Trofeo 7 Laghi, v razredu ROK Junior pa se je nove dobre uvrstitve veselila slovenska voznica Sara Markučič.

Voznica ekipe Lotus Racing Karts, tokrat sta Sari družbo v ekipi delala še Južnoafričan Nicolas Van den Berg ter Bolgar Galin Staykov, nadaljuje z nastopi v mednarodni konkurenci. Dirka v Castellettu je privabila številne tekmovalce iz Italije, Švice, Velike Britanije, Južne Afrike in Bolgarije, saj so mnogi izkoristili priložnost v okviru priprav na dirki serije WSK Master (14. julij) ter Rotax Euro Challenge (26. maj).

Sara Markučič

Markučičeva je že na treningu nakazala, da ji proga v Castellettu ustreza. Nenazadnje je mlada Koprčanka prav na tem dirkališču pred dvemi leti na svetovnem finalu kategorije Easykart z desetim mestom prvič resneje opozorila nase.

V spremenljivih vremenskih razmerah je Markučičeva v konkurenci enaindvajsetih voznikov na kvalifikacijskem treningu zasedla trinajsto mesto. Po odličnem štartu in hitrih uvodnih krogih je v polfinalni dirki napredovala na obetavno sedmo mesto. Odlično štartno izhodišče je zapravila v uvodnem krogu finalne vožnje, ko je nekoliko nazadovala, kljub temu pa na koncu osvojila spodbudno enajsto mesto. Zmagal je Italijan Danilo Albanese.

Kljub temu, da so njeni cilji postavljeni bistveno višje, nad rezultatom ni bila razočarana, saj bo nova priložnost za dokazovanje že prihodnji konec tedna v italijanskem Jesolu (21.4.).

Sara Markučič