Salon tudi z »naj« bolidom F1

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Težko bi si predstavljali tako velik avto-moto športni dogodek v Sloveniji brez prisotnosti formule 1. Na 4. MotorSport Salonu se bo predstavil bolid F1 RB7, s katerim je v sezoni 2011 mladi dirkač moštva Red Bull Sebastian Vettel…

Težko bi si predstavljali tako velik avto-moto športni dogodek v Sloveniji brez prisotnosti formule 1.

 
Na 4. MotorSport Salonu se bo predstavil bolid F1 RB7, s katerim je v sezoni 2011 dirkač moštva Red Bull Sebastian Vettel, ponovno osvojil svetovno prvenstvo. Družbo mu bosta poleg številnih  dirkalnikov delala še zmagovalen Audi A4 DTM in najhitrejši dragster v tem delu Evrope! Ni kaj, 4. in 5. februarja 2012, bo na Gospodarskem razstavišču razstavljen tudi aktualen zmagovalni bolid svetovnega prvenstva Formule 1 – RB7, ki ga je skonstruiral Adrian Newey.
 
14731612-4735-11E1-99D5-D89165B94067»Izjemno sva s Dragom Božičem ponosna, da sva ponovno uspela zagotoviti tako izjemen dirkalnik na naš MotorSport Salon,« je ob potrditvi prihoda bolida izjavil soorganizator salona Samo Čede, »s tem dirkalnikom je Vettel na VN Japonske, že štiri dirke pred koncem sezone, uspel ponovno osvojiti naslov prvaka v izjemno močni konkurenci. Prav tako pa si je tudi moštvo premočno predčasno privozilo še naslov med konstruktorji. Zagotovo gre za zelo eleganten dirkalnik, obenem pa prikaz super tehnike.«
 
Ekipi Red Bulla s tem dirkalnikom le dvakrat v lanski sezoni ni uspelo zaključiti dirke med prvih pet uvrščenih. Na 19 dirkah je dirkalnik zabeležil kar 12 zmag. Še bolj zgovoren je podatek osvojenih prvih štartnih mest. Voznika Red Bulla sta osvojila 18 najboljših štartnih položajev, dosegla pa 10 najhitrejših časov na dirki tekom sezone 2011!
 
Obiskovalci zagotovo ne bodo ostali ravnodušni še ob vrsti ostalih dirkalnih avtomobilov in motorjev. Predstavilo se bo kar nekaj vrhunskih reli vozil, tako bo na ogled ford fiesta WRC, škoda fabia S2000 ipd … Na razstavnem prostoru AMZS športa bodo na ogled dirkalna motorna kolesa iz različnih panog moto športa, brata Jerman bosta predstavila svoja vrhunska dirkalna motocikla, medtem ko se bodo na odru dvorane B predstavili znani avto-moto športniki.
 
Zunanje površine, kjer bo v nekaterih programih mogoče tudi aktivno sodelovati, bo prikazan tečaj varne vožnje AMZS, slalom vožnje z dirkalniki, drift, stund … Na drugem poligonu bodo potekale še vožnje s trial motocikli,  prav tako bodo prišli na svoj račun tudi karting navdušenci.
 
Organizator pa je pripravil še posebno ponudbo za vse osnovnošolce ter srednješolce z dodatnim popustom v višini 50 odstotkov in tako je cena vstopnice le 3 evre! Do znižane vstopnice se lahko pride s predhodno prijavo na spletni strani in to najkasneje do 3.2.2012 do 12:00 ure in vstopom na prireditev med 09:00 in 11:00 uro.
 
Salon bo sicer vrata odprl:
– sobota, 4.2.: 09:00-19:00
– nedelja, 5.2.: 09:00-18:00
 
Še več podrobnosti o prireditvi je tudi na uradni spletni strani www.motorsport-salon.si.